Tehnička škola Čakovec: Uvijek korak ispred!

tehnička škola čakovec

Tehnička škola Čakovec najveća je srednja škola u Međimurskoj županiji. U školskoj godini 2018./2019. u njoj se obrazuje oko 840 učenika u područjima elektrotehnike, računalstva i strojarstva. U 37 razrednih odjela pod budnim su okom više od 80 nastavnika.

Od davne 1890. do današnje Tehničke škole Čakovec (TŠČ-a) ispisani su brojni redci knjige iz koje su izašla mnoga imena poznata i priznata u svojoj struci. Tijekom godina razvijali smo se kao Škola koja je pratila suvremene trendove i razvoj novih tehnologija, a danas svjedočimo stalnim promjenama metoda, oblika rada, odgojnih pristupa. Vrijeme u kojem živimo traži brze promjene i visoke kriterije, pri čemu svatko mora dati najbolje od sebe. Učenicima stoga nudimo upis u atraktivne programe usklađene s potrebama tržišta rada koji im daju mogućnost permanentnog razvoja u različitim smjerovima u redovnoj nastavi i nizu izvannastavnih aktivnosti čime dobivaju čvrste temelje za cjeloživotno učenje i nastavak obrazovanja u području strojarstva, mehatronike, programiranja, multimedije ili elektrotehnike

Jučer i danas naši učenici, sutra vrijedni i priznati majstori ili uspješni studenti na visokoškolskim ustanovama i fakultetima najveća su nam nagrada i priznanje.

UPISI 2019. – NOVO: upisujemo dva odjela CNC operatera, program prirodoslovno-matematičke gimnazije obogaćen sadržajima iz STEM područja i tehnike…

Osluškujući potrebe međimurskog gospodarstva i interes učenika, povećavamo broj mjesta za učenike CNC operatere/ke s 22 na 44. U proteklih šest godina upisivali smo učenike u jedan odjel programa tehničke gimnazije, a od jeseni upisujemo jedan razredni odjel učenika u programu prirodoslovno-matematičke gimnazije. U odnosu na redovne predmete u drugim ustanovama, TŠČ nudi fakultativne module – predmete. Učenicima omogućavamo da dva do četiri sata tjedno svake godine fakultativno stječu dodatna znanja iz računalstva, strojarstva ili elektrotehnike te drugog stranog jezika.

Tehnička škola Čakovec – Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu

Imenovanjem TŠČ-a centrom kompetentnosti u strojarstvu dobili smo veliko priznanje za dosadašnji rad, ali i veliku obvezu te izazov za buduće generacije nastavnika i učenika. Novih 11 praktikuma – za CNC i CAD-CAM tehnologiju, robotiku, mehatroniku, mjernu tehniku, fluidnu tehniku, zavarivanje, industriju 4.0… opremljenih suvremenom opremom vrijednom preko 30 milijuna kuna u punoj funkciji očekujemo za oko dvije godine. U RCK-u svoje mjesto moći će potražiti učenici – osnovnoškolci i srednjoškolci, naučnici i majstori, nastavnici i poduzetnici, svi oni koji će se željeti baviti tehnikom i stjecati nova znanja prvenstveno iz sektora strojarstva-mehatronike pod vodstvom kvalitetnih i stručnih kadrova iz naše škole, kao i ostalih partnerskih škola, institucija i gospodarskih subjekata iz našeg okruženja.

Uređenjem hola škole potaknuli smo učenike na kreativno trošenje svog slobodnog vremena igranjem šaha

Učenici i učenice trećeg razreda CNC operateri/operaterke u okviru realizacije završnih radova uz pomoć svojih mentora u poduzećima od aluminija su izradili komplet figura za šah.

Značajna sredstva svake godine Škola ulaže u opremanje i osuvremenjivanje školskih prostora. Laboratoriji za CNC tehnologije, CAD-CAM, robotiku, računalstvo, elektrotehniku, fluidnu tehniku – s najsuvremenijom opremom za nastavu iz strojarstva, računalstva i elektrotehnike, prostori su u kojima Škola hvata korak u tehnici sa sadašnjošću i budućnošću. Trud i znanje djelatnika Škole te vrijedni učenici takva ulaganja potiču, opravdavaju i nadahnjuju.

Danas uspješni majstori, nekad zapaženi polaznici obrtničkih zanimanja, najbolja su potvrda uspješnog rada, partnerskog odnosa Škole i gospodarstvenika s učenicima i njihovim roditeljima. Na sreću nas i naših učenika, možemo biti sigurni da se u TŠČ-u obrazuju učenici za zapošljiva i dobro plaćena zanimanja, što je velika vrijednost danas, a vjerujemo i ubuduće.

Ostavi komentar