Svi su pozvani u subotu u Čakovec na traženje uskrsnih jaja koje je sakrio zec

traženje uskršnjih jaja Perivoj Zrinskih
Djeca su uvijek rado tražila jaja u Perivoju

Turistička zajednica grada Čakovca objavila je da organizira zabavnu igru na otvorenom, traženje uskrsnih jaja koje je sakrio zec.

Potraga će se održati u subotu, 31. ožujka, od 10 do 11 sati u Perivoju Zrinskih.

U nastavku prenosimo u cijelosti što se priprema.

Prema nekim navodima ono se krije u starom škotskom običaju prema kojem su se mladi Škoti na uskrsno jutro uputili u šumu u potragu za jajima raznih šumskih ptica kako bi ih pripremili za doručak. Prema drugima, začetnik te tradicije je Martin Luther koji je organizirao prve potrage za jajima u kojima su muškarci sakrivali pisanice za svoje supruge i djecu. Simbolika ove igre ponovno se vidi u Kristovu grobu i ženama koje su išle u potragu za Isusom. Danas je ona posebno popularna u Njemačkoj. Djeca koja traže jaja sakrivena na tajnovitim mjestima pritom uživaju u uzbuđenju igre, koja ima i edukativan karakter, podučava koliko je važno biti uporan.

Spomenuta se igra tradicionalno održava dan prije samog Uskrsa, na otvorenom u Perivoju Zrinski. Ove godine održat će se u subotu, 31. ožujka 2018. u vremenu od 10 do 11 sati. Potragu će voditi uskrsni zec koji će tijekom potrage animirati najmlađe.

Osim obilja dobre zabave, smijeha i uzbuđenja, uskrsna igra jamči druženje i zbližavanje cijele obitelji, a žar želje za pobjedom stvara simpatične uspomene, osobito onim najmlađima.

Ove godine igru smo malo promijenili, ne traži se pobjednik s najviše pronađenih jaja već će pobjednikom ili pobjednicom biti proglašen onaj koji pronađe sakrivenog zlatnog zeca.

Okupljanje djece bit će ispred Turističkog ureda u 9:30 sati.

Mališane očekuju i kreativne radionice ukrašavanja jaja u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca i Udruge “Kreativci Međimurja”.

Najboljeg ćemo nagraditi vrijednim poklon paketom, dok će svako dijete koje sudjeluje u potrazi biti nagrađeno diplomom uskrsnog zeca.

U slučaju kiše potraga se otkazuje, ali djeca u svakom slučaju mogu doći u Turistički ured podići svoju diplomu za dobru volju i zasladiti se čokoladnim poklonom.

Stoga, uzmite svoje košarice i uživajte u čakovečkoj uskrsnoj avanturi!

Ostavi komentar