SVETA MARIJA počela gradnja nove ceste prema željeznici u Donjem Mihaljevcu

Ovih dana počela je gradnja prometnice od Svete Marije do željezničke stanice Donji Mihaljevec iz Programa ruralnog razvoja  za razdoblje 2014. – 2020. koji je sufinanciran 85 posto sredstvima EU iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u poljoprivredna područja. Ukupna vrijednost projekta je 2.083.631 kuna, dok sama izgradnja prometnice stoji 1.546.796 kuna plus PDV. Izvođač radova je Pavlic-asfalt-beton, a krajnji rok završetka će biti 8. prosinca 2018. godine.

– Vjerujem da će modernizacijom pruge Kotoriba – Zagreb, koju je najavio župan Matija Posavec, željeznički promet dobiti veći značaj, a time i željeznička stanica, kao i cesta koju izgrađujemo. Cesti se svakim danom vesele i biciklisti kojih je sve više. Smatram da će ruta Sveta Marija-Donji Mihaljevec-željeznička stanica-Sveta Marija duga 9 kilometara postati opuštajuća za bicikliste – poručila je načelnica Svete Marije Đurđica Slamek.

Realizacijom projekta, kako zaključuje načelnica, mještani Svete Marije će konačno na željezničku stanicu putovati kako se priliči današnjem dobu. Iako se broj putnika smanjio, još uvijek željeznicom putuju učenici koji polaze srednju školu u Varaždinu, kao i studenti, te radnici.

Ostavi komentar