Svečanom sjednicom proslavljen 25. rođendan Grada Mursko Središće i dodijeljena priznanja zaslužnima

Nagrađeni priznanjima Grada Mursko Središće

U Centru za kulturu Rudar održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Mursko Središće. Ova je bila posebna po tome što je prošlo 25 godina od dobivanja statusa Grada.

Uz Muru pak se živi stoljećima duže. Predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak podsjetio je da je prošlo 688 godina otkako se u pisanom zapisu spominje Mursko Središće. Uz sve promjene koje je grad doživio svako vrijeme ima i svoj probleme. Predsjednik Gradskog vijeća kao glavni problem istaknuo je problem depopulacije, te naveo niz mjera kojima se grad bori protiv toga.

Gradonačelnik Dražen Srpak ponovio je i ovom prigodom da status sam po sebi ne znači ništa, ako se ne radi na tome da ga gradom vide njegovi građani i drugi. On je kao prioritet istaknuo jednosmjensku nastavu kroz izgradnju osnovne škole i srednju školu kao želju.


Međimurski župan Matija Posavec koji je bio na sjednici potvrdio je da je Županiji kao osnivaču škola među kojima je i osnovna u gradu Mursko Središće u fokusu rejšavanja tog problema, prije svega apliciranjem na europska sredstva. A podržao je i želju grada za srednjom školom.

Da grad potvrđuje status koji je dobio prije 25 godina govore i dva mala glazbena talenta Edvin Nedeljko i Dora Rebernik za sada još učenici osnovne glazbene škole, ali već sada s brojnim nagradama za glazbena postignuća, među kojima i ona s međunarodnih natjecanja.

Najsvečaniji dio programa bila je dodjela nagrada zaslužnim za rad na svojim područjima, ali ujedno i na promociji grada.

Nagradu počasni građanin dobio je Mladen Grubić iz Čakovca, rodom iz Murskog Sredića. Nagrade gradae Ivan Šubić dobili su Ivan Goričanec i dr. Ivan Sklepić, posthumno.

Nagrade Lapornik dobili su: Petar Medved iz Murskog Središća, Sportsko ribolovno društvo Karas iz Peklenice i Stjepan Smolak.

Nagradu Cum laude za uspješne učenike dobile su Izabel Sršan, učenica 8. razreda OŠ Mursko Središće za uspjehe na natjecanjima u matematici i kemiji i Karla Pintarić učenica 5. razreda Srednje škole Čakovec.

Zahvalnicu – javno priznanje gradonačelnika Grada Mursko Središće dobili su: Ana Žilavec (posthumno), Anton Srša – Boys, vlč. Marijan Horvat, Stanko Jambrošić, Jasminka Levačić, Boris Goričanec, Josip Cilar, Marija Rihtarec, Vladimir Vuri, Stjepan Cilar, Franjo Novinić, Nikola Sakač, Zdravko Strojko, Zrinska garda Čakovec, Dejan Buvač, Marjan Jurović, Dobrovoljno vatrogasno društvo Mursko Središće i Dragica Vugrinec.

Sjednici su nazočili i brojni uzvanici iz društvenog, političkog i javnog života Međimurja i susjedne Slovenije i Mađarske.

Ostavi komentar