Sutra u Čakovcu jubilarna izložba povijesno vrijednih vozila Oldtimer kluba Međimurje

Franjo Belović, predsjednik Oldtimer kluba Međimurje Ćakovec
Franjo Belović, predsjednik Oldtimer kluba Međimurje Ćakovec

Oldtimer klub Međimurje organizirano djeluje 21. godinu i spada u jedno od najaktivnijih udruga u Međimurskoj županiji. Udruga okuplja 300 članova sa više od 600 starih vozila (motorkotača, automobila, kamiona i traktora) čuvajući tako povijesnu baštinu tehničke kulture Međimurja. Svake godine uspješno organizira Međunarodni turistički odltimer susret na kojem se predstavljaju povijesne, kulturne, gospodarske i turističke destinacije Međimurske županije.

U subotu 3. kolovoza bit će domaćin jubilarnog 20. Međunarodnog oldtimer susreta „Međimurje 2019” na kojem se očekuje oko 300 sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja (Slovenija, Mađarska, Austija, Njemačka, Bosna i Hercegovina i Srbija).

U pozivnici na subotnji susret predsjednik Oldtimer kluba Međimurje Čakovec  Franjo Belović ističe: – Svi dosadašnji susreti bili su odlično organizirani, tako sa su svim sudionicima i domaćinima ostali u lijepoj uspomeni. Želja nam je da tako bude i ove godine.

20. Međunarodni odltimer susret „Međimurje 2019. uvršten je u program turističkih programa grada Čakovca, Međimurske županije i Općine Sveti Martin na Muri. Susret Parkiranje, prijava učenika, doručak i izložba vozila počinje u 8 sati.

Otvaranje susreta je u 11 sati u Parku Rudollfa Kropeka, nakn čega će u 11:15 uslijediti start panoramske vožnje ukupne dužine 70 kilometara na relaciji Čakovec – Šenkovec – Štrukovec – Selnica – Žabnik.

U Žabniku kod Mlinarske kuće u 12 sati pozdravnu riječ uputu će načelnik Općijne Sv. Martin na Muri Dražen Crnčec. Nako bojdea sudionici će posjetiti muzej „Jedan dan mlinara”. U 13:30 oldtimeri kreću prema Donjem Kraljevcu, a potom i prema Prelogu gdje će također biti organizirano druženje uz pozdravnu riječ Ljubomira Kolareka gradonačelnika Preloga.

foto: rr

Ostavi komentar