Suradnja Grada Čakovca i Ovršnog ustanka: Gorkić Taradi upozorio građane da se ne ogluše na svoje opomene!

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici danas je održana je konferencija za novinare na temu prijedloga mjera za pomoć blokiranima, ovršenima i deložiranim građanima inicijative Ovršni ustanak Međimurske županije, s predstavnicima Radovanom Preložnjakom i predsjednikom Radne grupe Međimurske županije Gorkić Taradijem.

Gradonačelnik Stjepan Kovač predstavio je osam glavnih točaka kojima Grad Čakovec pomaže ovršenim i blokiranim građanima. Neke od prijedloga su da se dopisima dužnici pozivaju na dogovore u vezi plaćanja, slanje obavijesti u zatvorenim omotnicama koje nisu preporučene, omogućiti plaćanje direktno u Gradu ili Općini na blagajni, ovrhe slati samo u slučaju gdje nikako ne može doći do razgovara ne plaćanja u ratama uz prethodno slanje opomena, omogućiti plaćanje duga bez kamata ili dogovoriti s osobom plaćanje koje je u njezinoj mogućnosti. 

-Pozdravljam i podržavam rad Ovršnog ustanka, te sam spreman zajedno, koliko je to moguće da na bilo koji način olakšamo našim građanima. Neki od prijedloga koji su nam predstavnici Ovršnog ustanka pripremili već i provodimo, a nažalost neke ne možemo na razini lokalne razine, kao što je naknada za slivne vode koje su prihod Hrvatskih voda, pa se to mora rješavati na državnom nivou, istaknuo je gradonačelnik Stjepan Kovač.

Gorkić Taradi ispred Radne grupe upozorio je građane da redovito plaćaju svoje račune.

-Imam samo kratku poruku za sve građane, kada vam stigne opomena, nemojte se oglušiti na nju, odite na mjesto gdje ste dužni, te se dogovorite o plaćanju kako vas kasnije ne bi zatekle lihvarske ovrhe, zaključuje Taradi.

Ostavi komentar