Studentska pravobraniteljica Barbara Šimić zbog brojnih uspjeha je ponos Preloga

Gradonačelnik Preloga i Barbara Šimić

U prostorijama Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek, priredio je primanje za sjajnu mladu studenticu Barbaru Šimić iz Preloga, studentsku pravobraniteljicu Sveučilišta u Zagrebu, te joj čestitao na njezinim uspjesima.

Grad Prelog je o ovome objavio vijest koju prenosimo u nastavku.

Barbara Šimić studentica je 5. godine Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Ove godine, početkom mjeseca studenog, na svečanoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu, koja se održala u Hrvatskom narodnom kazalištu, obilježen je Dan Sveučilišta (Dies Academicus), a uz to i početak 350. akademske godine najvećeg i najstarijeg sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Tom prigodom rektor zagrebačkog sveučilišta, prof.dr.sc. Damir Boras, dodijelio je profesorima počasna zvanja emeritus te posebna priznanja profesorima, ali i studentima, za međunarodni ili unutar sveučilišni doprinos.

Upravo je Barbara jedna od pet studenata koje je rektor odlučio nagraditi i dati Posebno priznanje zbog svog rada i doprinosa Sveučilištu u Zagrebu što je uistinu je velika čast i potvrda vrijednosti njezinog rada.

Barbara Šimić, već je dvije godine studentska pravobraniteljica Sveučilišta u Zagrebu i Koordinatorica studentskih pravobranitelja svih Sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Barbara Šimić, kao Studentska pravobraniteljica, nadležna je za rješavanje studentskih pitanja i problematike vezane za sam studij, prehranu, smještaj, rad preko Student servisa, stipendije i to za cijelo Sveučilište u Zagrebu koje broji 34 sastavnice, što je oko 70 000 studenata, tako da se upravo njoj svi zagrebački studenti javljaju za pomoć i savjet.

Barbara je pri kraju studija na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a idući semestar provest će u Portugalu na Pravnom fakultetu u Lisabonu, u okviru međunarodne razmjene studenata, kako bi svoje pravno znanje proširila novim kulturološkim i pravnim spoznajama.

Foto: Grad Prelog

Rektor Boras je nagradio Barbaru

Ostavi komentar