STUDENTICA ekonomije Karla Vizinger: Pratimo aktualnosti vezane uz koronavirus!

Online nastava traje i na fakultetima. Studentica prve godine diplomskog studija, smjer marketing, na Ekonomskom fakultetu u Rijeci je i Karla Vizinger iz Brezja. Ističe kako online nastava na njezinom fakultetu teče bez problema.

– Svako predavanje je uživo i interaktivno, dakle nije samo postavljanje prezentacija bez održavanja predavanja ili snimanja predavanja na kojem ne sudjelujemo, kaže studentica.

Na početku svakoga predavanja profesori im iznesu sve nove informacije, kako će online nastava izgledati dalje, te što se sve razmatra na fakultetu.

– Teže je jedino pratiti kolegije gdje je prisutno puno zadataka i računanja, ali ni tu truda od strane profesora ne manjka. Imamo gostujuće predavača iz prakse koji nam govore kako su trenutno stvari kod njih, hoće li biti velikih gubitaka primjerice u turizmu za vrijeme ove situacije. Primjerice, na seminarima iz kolegija Poslovna politika banaka prokomentiramo odluke HNB-a i mjere koje su trenutno aktualne vezane uz ovo krizno stanje, ističe studentica iz Brezja, te dodaje kako na kolegijima aktivno komentiraju situaciju vezanu uz koronavirus.

Prodekan je napravio zajedničku Viber grupu u kojoj studente obavještava o promjenama vezanim za polaganje kolokvija i rokova ispita. Svi kolokviji trenutno su otkazani. Kroz prvu verziju dokumenta dobili smo informacije da od 25. svibnja trebamo biti spremni za kolokvije i ispite koji će biti definirani sukladno epidemiološkoj situaciji.

– Ako epidemiološka situacija omogući, kolokviji i ispiti održat će se nakon održane online nastave, što će se moći procijeniti u svibnju. Zadovoljna sam kako funkcioniramo, ali naravno uživo je definitivno bolje i jedva čekam da sve ovo završi, rekla je studentica.

Ostavi komentar