Studenti u Prelogu pomažu srednjoškolicima da se pripreme za državnu maturu

Udruge mladih Efekt pripreme za maturu1

U subotu, 12. svibnja, s početkom u 9 sati volonteri Udruge mladih Efekt održali su prve pripreme za maturu u prostorijama Srednje škole Prelog.

Kako bi se maturanti što kvalitetnije i uspješnije pripremili za pisanje ispita državne mature iz više i niže razine matematike, studenti s područja grada Preloga Miran Janković, Ivan Židov, Filip Tisaj i Martina Horvat odlučili su prenijeti svoja znanja, iskustva kao i trikove prisutnim maturantima.

U opuštenoj i radnoj atmosferi moglo se čuti mnogo pitanja, diskutiranja, smijeha, a sve popraćeno aha-doživljajima. Problematične dileme su se riješile, teški zadaci savladali, a subotnje jutro produktivno se iskoristilo za učenje i ulaganje truda koji će definitivno biti vidljiv na rezultatu važnog ispita državne mature.

Ovo je lijepi primjer druženja i suradnje srednjoškolaca i studenata kakvih bi trebalo biti što više jer pružanje pomoći drugima i njezino prihvaćanje, prilike za upoznavanjem novih ljudi te produktivno provođenje vremena koje ostavlja osmijeh i zadovoljstvo na licu samo jačaju lokalnu zajednicu i stvaraju uspješnije društvo.

(lk)

Ostavi komentar