Stoti rođendan Jelene Hudiček: Kad je bilo najteže utjehu je tražila u pjesmi i ručnom radu

Jelena Hudiček
Jelena Hudiček ponosno nosi svojih sto godina

Kći, supruga, majka, baka, prabaka… sve je to Jelena Hudiček, žena drukčija od drugih koju život nije ni mazio ni pazio, ali za razliku od većine ljudi kojima je život katkad kao ružno vrijeme, pa stanu i čekaju da prođe, ona je uvijek hrabro koračala dalje.

Jelena Hudiček rođena je 13. svibnja 1919. godine u Donjem Vidovcu, mjestu u kojem je provela i većinu svojega života. Završila je pet razreda osnovne škole, bila je izvrsna pjevačica i glumica u školskim predstavama, marljiva i odlična učenica, miljenica učitelja. Udala se sa 16 godina i rodila sinove Alojza i Stjepana. Nažalost, 1944. godine supruga Franju mađarska je vojska odvela u logor u Mađarskoj, a 1945. godine u logor u Schörzingen (Njemačka) gdje je i umro. Sa samo 26 godina, gospođa Jelena ostala je udovica i nije se ponovno udala, a tek je prije nekoliko godina saznala pravu istinu o vječnom počivalištu supruga Franje.

Skromna i marljiva, gospođa Jelena se cijeli život bavila poljoprivredom. Vesele je naravi i kad je bilo najteže utjehu je tražila u pjesmi, ručnom radu (još i danas našivava), čitanju, televizijskim emisijama…

Zadnjih deset godina živi u Čakovcu kod sina Stjepana i snahe Terezije. Ima 2 unuka (Hrvoje i Tihomir), 2 unuke (Goranka i Margareta) i 2 praunuka (Domagoj i Damjan) te 2 praunuke (Doria i Mihaela).

Kako kaže, u njezinim sjećanjima sve nevolje i sva zla samo su blijeda sjena, ružna je riječ zaboravljena, a uvreda oproštena. Mirne je naravi, dobrih riječi, dragoga osmjeha, vrijednih ruku, bogate duše i plemenitoga srca.

Jelena Hudiček
Slavljenica s obitelji i načelnikom Općine Donji Vidovec Josipom Matulinom

Danas nažalost rijetki imaju čast proslaviti svoj 100. rođendan i to u krugu svoje obitelji. I dok gospođi Jeleni uz brojne čestitare, među kojima je bio i načelnik Općine Donji Vidovec Josip Matulin sa suradnicima i župan Međimurske županije Matija Posavec te zamjenik župana Josip Grivec, želimo sve najbolje, možda je dobro ne zaboraviti onu poznatu: četiri se stvari ne mogu vratiti: izgovorena riječ, izbačena strijela, protekli život i propuštena prilika… Možda se i nama posreći… jer ono što činimo za života odjekuje u vječnosti.

Ostavi komentar