Stop rastu cijena goriva – hoćete li danas u Čakovcu ‘štrajkati’ svojim vozilom na cesti?

Stop rastu cijena goriva
Jedan od poziva inicijative Stop rastu cijena goriva

Mnogi se danas, 15. lipnja, u 17 sati planiraju pridružiti prosvjedu “Stop rastu cijena goriva”, tako da će na prometnicama ugasiti svoja vozila i blokirati promet.

>> Stop rastu cijena goriva: Hoćete li se pridružiti masovnom prosvjedu vozača 15. lipnja?

Organizatori najavljuju odaziv diljem Hrvatske, a ako ste na cesti oko 17 sati svakako očekujte bar prometne zastoje.

Cilj je poslati poruku vlastodršcima da je cijena goriva, i nameti na njega, previsoka.

Prema našim saznanjima vozila će se zaustaviti i u Međimurju, a ovaj prosvjed podupire Ovršni ustanak Međimurje te poziva na solidarnost.

– No ipak je li cijena barela na tržištu nafte u svijetu doista razlog što Hrvati plaćaju najčešće korišteno gorivo za osobne automobile, i to benzin eurosuper 95, iznad 10 kuna po litri? I zašto naši građani s plaćama koje su daleko ispod primjerice onih u Austriji moraju plaćati kod nas puno skuplji benzin nego u toj zemlji? – pita se na naša kolumnistica Vesna Baranašić Horvat te objašnjava o čemu se zapravo radi.

Zagrebemo li već samo malo ispod površine, vidjet ćemo da su kod nas objašnjenja zapravo jeftina demagogija koja se “prodaje” našim građanima već godinama jer tko god bio na vlasti, uvijek ima istu priču i istu shemu koju prezentira, izostavljajući iz cijelog obrazloženja trošak države koji je sadržan u cijeni litre benzina, a koji nema apsolutno nikakve veze s cijenom nafte na svjetskom tržištu.

>> Zašto je u Hrvatskoj skuplje gorivo nego u zapadnoeuropskim zemljama?

Ostavi komentar