Štefančari uživali na Adventu u Ljubljani

Udruga žena Štefanec Advent u Ljubljani1

Udruga žena Štefanec, koja je inače poznata i po organizaciji putovanja kako za svoje članice tako i sumještane, minulog se vikenda odlučila počastiti odlaskom u Ljubljanu na tamošnji Advent.

Interes članica, ali i Štefančara i Ivanovčara iznenadio je predsjednicu Udruge tako da je čak i mijenjala manji autobus za onaj s većim brojem sjedala.

Ni jutarnja kiša pri polasku nije uspjela utjecati na dobro raspoloženje 50-tak putnika koje je vladalo tijekom cijelog dana. Razgledavanje Ljubljane uz pomoć vodiča krenulo je od utvrde u samom središtu Ljubljane, a tijekom dana, veselo društvo uputilo se i u samostalnu šetnju. Duh Adventa susretao se na svakom koraku, od ukrašenog središta, preko bezbrojnih štandova do tržnice i suvenirnica. Doživljaj se upotpunio spuštanjem noći i paljenjem bezbroj lampica. Uz razbacanu blagdansku rasvjetu, za oko im je zapela i tematska rasvjeta koja svjedoči postanku čovjeka i svijeta.

Punih ruku suvenira i prigodnih poklona a još više doživljaja, na putu u Štefanec, već se počelo raspravljati o sljedećem putovanju.

(vv)

Ostavi komentar