Stariji i nemoćni s područja Preloga opet će imati pomoć u kući

Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga potpisao je ugovor za projekt pomoći u kući

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek potpisao je ugovor o nastavku projekta Pomozi, zaposli, usreći.

O tome su izvijestili iz Grada Preloga u priopćenju koje donosimo u nastavku:

– Nakon što je prije desetak dana, u Grad Prelog stigla obavijest o uspješnom apliciranju projekta Pomozi,zaposli, usreći, u četvrtak 28. srpnja, u prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, gradonačelnik Ljubomir Kolarek je potpisao Ugovor o provođenju ovog za Prelog izuzetno važnog projekta. Cilj projekta Pomozi, zaposli, usreći III je unapređenje radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja, njihovo zapošljavanje te povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika.

U okviru projekta zaposlit će se 10 žena pripadnica ciljane skupine Poziva koje će pružati uslugu 60-ak korisnika s područja Grada Preloga. Očekuje se da će se usluga pomoći u kući početi vršiti 1. rujna 2022. godine u trajanju od 6 mjeseci. Potrebno je naglasiti kako Grad Prelog projekat Pomozi, zaposli, usreći provodi još od kraja 2017. godine, a njegovo podržavanje kroz 3 faze projekta dokaz je uspješnosti projekta na terenu i važnosti njegove održivosti.

Projekt Pomozi, zaposli, usreći dao je doprinos povećanju kvalitete života teže zapošljivih žena i njihovoj integraciji u društvene aktivnosti, ojačala se njihova uloga na tržištu rada te njihova pozicija u obitelji i zajednici. Velik doprinos dao je i krajnjim korisnicima kojima se pružala usluga pomoći u kući. Vrijednost projekta je 494.400 kuna, financirana u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Uz gradonačelnika Kolareka, potpisivanju Ugovora nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, kao i pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvenu djelatnost Miljenka Radović. Među odabranim prijaviteljima, iz Međimurske županije, svoje je mjesto našlo i Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, čija je predsjednica Miljenka Radović, također potpisala predmetni Ugovor o financiranu. Ugovore je sa strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike potpisao ministar Marin Piletić, a svim je potpisnicima čestitao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. -Ovim projektom i dalje podižemo kvalitetu života u Prelogu te sam ponosan da smo zadovoljili sve postavljene uvjete i u ovoj, već trećoj fazi projekta, istakao je gradonačelnik Kolarek.

Ostavi komentar