SRETAN POVRATAK jazavčarke Oktavije koja je mjesec dana lutala poljima i šumama u okolici Novog Sela Rok

Ovih dana nema kraja sreći obitelji Sarač iz Čakovca koja je nakon mjesec dana traženja pronašla svoju ljubimicu jazavčarku Oktaviju. Krajem rujna pronašla je rupu na ogradi na obiteljskom imanju Sarač u Novom Selu Rok gdje uzgajaju lješnjake. Od onda joj se izgubio svaki trag. 

Obitelj Sarač već je imala jazavčarku koja je uginula od starosti i bolesti. Nakon tri godine prijatelji njihovog sina Nedina odlučili su mu za rođendan pokloniti Oktaviju. Slatka jazavčarka živjela je do svoje godine i pol u uzgajalištu u Osijeku. Njezin već postariji vlasnik želio je da Oktavija malo poraste, te ju nije htio uzeti dok je bila maleno štene. U tih godinu i pol dana je preminuo. Tako je Oktavija tražila novi dom. Bila je najstariji pas u uzgajalištu Von Glasenhardt.

– Jako je nepovjerljiva, ponekad čak i s nama ukućanima. Jedino u mene ima najviše povjerenja. Zašto je to tako, možda jer je dugo bila u uzgajalištu, mislim da ćemo to teško ikad otkriti, ispričala je Spomenka.

– Bila je Jesen u gradu Zrinskih, mene su ostavili u gradu, a dečki su otišli na imanje u Novo Selo Rok gdje uzgajaju lješnjake. Uzeli su sa sobom Oktaviju, a kad su odlučili ići doma, ona je već nestala. Sve su pretražili, ali nije joj bilo traga. Prvi dan potrošili su tank benzina dok su ju tražili, nastavila je priču vlasnica. 

Cijelu zanimljivu priču o izgubljenoj i sretno pronađenoj jazavčarki pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja!

Ostavi komentar