Srednja škola Prelog: Škola u kojoj si uvijek netko!

srednja škola prelog

Onaj koji je samo jedan dan proveo u Srednjoj školi Prelog, zna o čemu govorimo. Interdisciplinarnim pristupom stvaramo suvremene dimenzije obrazovanja u kojem se učenik osjeća vrijednim, poštovanim i zadovoljnim.

U SŠP-u možeš upisati programe iz područja ugostiteljstva, turizma, prehrane i ekonomije te program opće gimnazije. Radi se o programima koji su vezni uz vrlo aktualna, tražena i deficitarna zanimanja s dobrom perspektivom te programima (ugostiteljski i prehrambeni) s mogućnošću stipendiranja (naš budući mesar dobiva 1000 kn stipendije i besplatne udžbenike…).

Srednja škola Prelog postala je 2018./2019. eksperimentalna škola u sklopu eksperimentalnog kurikuluma „Škola za život“. Svi prvi četverogodišnji razredi upisali su programe prema eksperimentalnom kurikulumu u koji su uključeni općeobrazovni predmeti. S tim ćemo važnim iskustvom i velikom prednošću započeti i školsku godinu 2019./2020. u kojoj uz već standardne trogodišnje obrazovne programe (kuhar, slastičar, mesar, konobar, pekar i pomoćni kuhar i slastičar) te četverogodišnje (opća gimnazija, ekonomist i turističko-hotelijerski komercijalist) nudimo još jedan novi, vrlo atraktivan trogodišnji program– pivar. Također, za učenike s teškoćama od sljedeće školske godine nudimo i program pomoćni konobar.

U suvremenom smo internetskom monopolu spoznali važnost i vrijednost prenošenja životnih vještina koje zajedno s učenicima stječemo uz brojne aktivnosti, projekte, natječaje i smotre u koje se uključujemo ili ih organiziramo te tako stvaramo uspješne ljude i odgovorne građane. Naše je aktivnosti zaista teško pobrojati u ovih nekoliko redaka, stoga te pozivamo da posjetiš Instagram ili Facebook profil naše škole.

Unatrag 5 godina učenici u okviru projekta Erasmus+ odabiru inozemne gradove  u kojima odrađuju dvotjednu praktičnu nastavu. Radi se o sjajnom iskustvu uz koje usavršavaš strani jezik, razvijaš socijalne i profesionalne vještine, proširuješ vlastite granice i vidike, pripremaš se za životne situacije.

Već 20 godina uspješno realiziramo naše tri velike misije: potičemo stručnost i kreativnost u ugostiteljskim smjerovima, poduzetnički duh i timsku suradnju u ekonomskom programu, kritičnost, izvrsnost i komunikativnost u gimnazijskom programu. Navedeno postižemo uz vrlo kvalitetne, (duhom) mlade i ambiciozne nastavnike te s pravom možemo reći da smo škola po mjeri svakog učenika.

U našoj školi postižeš sjajne rezultate i osvajaš velike nagrade. Nakon školovanja se upisuješ na željeni fakultet i(li) voliš svoj posao. Što je važnije i vrjednije od toga?

OBRAZOVNI PROGRAM TRAJANJE OBRAZOVANJA BR. UČENIKA
OPĆA GIMNAZIJA 4 20
EKONOMIST 4 20
TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST 4 20
KUHAR 3 20
KONOBAR 3 10
SLASTIČAR 3 10
MESAR 3 7
PIVAR 3 7
PEKAR 3 6
POMOĆNI KUHAR I SLASTIČAR – TES 3 5
POMOĆNI KONOBAR 3 5
UKUPNO 130

 

Srednja škola Prelog

Čakovečka 1, 40323 Prelog

T: 040/ 645-400

E: [email protected]

www.ss-prelog.skole.hr

 

Ostavi komentar