3 C
Čakovec
Utorak, 31 siječnja, 2023

Srećko Raus novi predsjednik UDVDR-a Štrigova

U subotu, 4. veljače,  u prepunoj sali kavane Čavlek održan je godišnji izvještajni sabor UDVDR-a Ogranka Štrigova.

Najvažnija vijest jest da je dosadašnji predsjednik Zlatan Žižek zbog zdravstvenih razloga odstupio s dužnosti, a za vršioca dužnosti predsjednika jednoglasno je izabran Srećko Raus iz Štrigove.

Zlatan Žižek, dosadašnji predsjednik, podnio je izvješće za 2016. godinu te izdvojio: informatički tečaj koji je završilo 17 branitelja, humanitarni koncert za jednog bolesnog člana, izlet u Logarsku dolinu, proslavu desete godišnjice osnutka ogranka, memorijalni turnir „Tomšić-Škorjanec“ u gađanju zračnom puškom i boćanju, sudjelovanje  na ribičiji i braniteljskim igrama.

S veteranima iz Slovenije štrigovski su branitelji organizirali „Međunarodni pohod putevima veterana Ljutomer i Štrigove“. Pomagali su i oko organizacije Urbanovog, Štrigovskih noći te predsmotre Međimurske popevke. Novi predsjednik Srećko Raus dodao je izvješću još i aktivnosti vezane uz  podjelu darova djeci branitelja za blagdan sv. Nikole te paljenje svijeća za Vukovar.

Žižek je između ostalog naglasio i to da su na 4. susretu djece hrvatskih branitelja Međimurske županije Iris Burjek i Sebastijan Petek osvojili prva mjesta te su tako predstavljali županiju na državnim susretima djece u Savudriji.

UDVDR Štrigova

Novi predsjednik Srećko Raus predložio je Plan rada za 2017. godinu te pozvao sve članove na zajedništvo i veći angažman u radu ogranka.

Uz članove ogranka, saboru su nazočili: predsjednik podružnice Stjepan Horvat i tajnik Dražen Tkalec, načelnik Štrigove Stanislav Rebernik, predsjednik „Zveze vojne za Sloveniju- Ljutomer“ Alojz Filipič, predstavnik „Policijskog veteranskog društva za Pomurje“ Janez Vencelj, voditelj TIC-a Josip Mikec, predsjednik ogranka G. Mihaljevec  Franjo Kovačić, ogranka Sv. Martin Josip Sakač, NK „Sloge“ Stanko Kamerlin, DVD Štrigova Aleksander Karlovčec, udruga umirovljenika Franjo Rebernik, te LD „Fazan“ Ivan Novak.
(sh)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,687SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE