Sport, kultura i povijest ovog vikenda na Danima Međimurske županije

Dani Međimurske županije 2017

Subotnje jutro u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije najbolje je započeti uz Teniski klub „Franjo Punčec“ koji organizira Međunarodni teniski turnir TENIS EUROPE – CROATIA CUP 2017. s početkom u 09:00 sati, a u isto vrijeme u Donjem Vidovcu za sumještane i žitelje Međimurja Ribički dom „Donji Vidovec“ organizira natjecanje „Zrinski kotlić“ uz likovnu koloniju „Međimurju na dar“.

Turistička zajednica Međimurske županije nakon toga s početkom u 10:00 sati u zgradi Scheier u Čakovcu donosi program kojim će biti promovirani turistički vodiči i voditelji poslovnica.  Iako je najavljeno u jezeru Starog grada Zrinskih, u periodu od 10:00 do 13:00 sati terapijsko jahanje i škola jahanja za početnike, održat će se ipak na ranču Konjičkog kluba Zrinski  u Nedelišću, Žarkovice bb (pružni prijelaz Strahoninec – Nedelišće). Paralelno  u periodu od 11:00 do 13:00 sati u Križovcu u Centru za posjetitelje održat će se predavanje – umjetničko ekološka instalacija „Planet deponija“ Kristine Pongrac u organizaciji Javne ustanove „Međimurska priroda“.

Subota donosi i raznolikost pokreta, pa će tako Udruga Zora od 10:00 sati uključiti građane u Flashmob, svjetski poznatu plesnu aktivnost, a povodom Međunarodnog dana plesa na Franjevačkom trgu poseban je program od 11:00 sati osmislio Studio suvremenog plesa „Teuta“. Večernji dio programa završit će jedinstvenim projektom i svečanošću otkrivanja instalacije –  obiteljskog stabla Zrinskih u Gradskoj kavani u Čakovcu u 19:30 sati.

Tradicionalno povodom Dana Međimurske županije u Zagrebu će se na sam dan Županije, 30. travnja upriličiti prijavak Zrinske garde predsjedniku sabora Republike Hrvatske Boži Petrovu, a slijedom toga održat će se Sveta misa u Zagrebačkoj katedrali, sve s početkom u 9:30 sati.

U isto vrijeme u Čakovcu će se održati streličarski turnir za Veliki pehar Nikole Zrinskog od 10:00 sati. Po prvi puta u okviru Dana Međimurske županije, diljem Međimurja, vozit će turistički vlakić u okviru projekta „Upoznajte Eden destinaciju“. Polazak je iz Čakovca u 10:00 sati.

Prvi polumaraton Zrinskih u organizaciji Atletskog kluba Međimurje održat će se od 10:00 sati, sa startom u Zrinsko – Frankopanskoj ulici. Bitno je spomenuti i Lovački dom u Selnici koji će u 11:00 sati biti start za sve ljubitelje orijentacijskog trčanja i biciklizma.

Nakon raznolikih događaja u nedjelju ujutro, popodne ćemo nastaviti sportskim aktivnostima, u dvorani Termi LifeClass Sveti Martin održat će se utakmica za 1. mjesto Europske Superlige LifeClass RC Starr od 13:30 sati, dok će u organizaciji Općine Selnica u 14:00 sati započeti tradicionalno pješačenje. Večernji dio rezerviran je za atrij Starog grada i prezentaciju fotografija kulturnih i prirodnih bogatstava „Međimursko je“ autora Josipa Horvata Majzeka od 19:00 sati.

Ostavi komentar