Spomenka Rob iz Zasadbrega izrađuje jedinstvene torbice otporne na kišu!

Spomenka Rob (55) iz Zasadbrega izrađuje originalne plastificirane torbice od papira. Izrada je ručna od početka do kraja, tako da je svaka ova torbica unikatno umjetničko djelo.

– Papir se reže i presavije na željenu širinu, zatim se plastificira i pristupa se pletenju torbice. Torbice su, iako od papira, otporne na kišu, rekla nam je Spomenka. 

Spomenka je cijeli svoj radni vijek radila u poznatoj čakovečkoj tiskari Zrinski. Nakon nedavnog stečaja tvrtke, nažalost, ostala je bez posla, ali to je nije obeshrabrilo. Smatram da je ovaj posao kao stvoren za mene. Kad ostaneš bez posla želiš naučiti nešto novo. Možda je baš moralo biti tako, da započnem izrađivati torbice, možda je baš ovo moj životni put jer zaista u tome uživam i vidim u svojim torbicama svoju budućnost, rekla nam je naša vedra i simpatična sugovornica. (Piše: Aleksandra Sklepić) 

Zanimljiv unikatni ručni rad Spomenke Rob pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 5. lipnja!

Ostavi komentar