Specijaliteti mame Rajke: gastronomija kao oslonac!

dvanajščak kozol

Obiteljska suradnja i ljubav nisu originalan recept što se tiče proizvodnje vina, ali to je nešto što je obitelj Dvanajščak – Kozol u Međimurju dovela na novu razinu!

Baš kao što su Međimurci jedna velika obitelj koju, između ostaloga, povezuje i zajednička gastronomija, tako i mama Rajka Dvanajščak u njihovoj Vinskoj kući predstavlja oslonac i drži ih sve na okupu, djelomice i vještinom spravljanja specijaliteta za koje je u Obiteljskome poljoprivrednom gospodarstvu zadužena.

U skladu s receptima koje su joj prenijele majka i baka, Rajka kuha domaće specijalitete i razne delicije poput trganaca, svinjskoga lungića, boba, žemljače, slanina, odnosno kosane masti s lukom, a što se tiče gastronomije povezane s DK Vinima, osobito je poznata njihova Plata Katarina, koja uključuje meso ‘z tiblice, slanine, svjež kravlji sir i svježe kiselo vrhnje, češnjak, mladi luk, mljevenu crvenu papriku te sol.

Želite li i sami iskusiti bajkovite okuse gornjega Međimurja, posjetite obitelj Dvanajščak-Kozol na adresi Dragoslavec 81 (općina Sveti Juraj na Bregu) te kušajte specijalitete mame Rajke i vrhunska vina koja će se odlično prožimati s drugim ponuđenim okusima!

Kontakt:

Rajka Dvanajščak: +385 (0)98/910-9172

Zdravko Dvanajščak: +385 (0)98/723-168

Tea Dvanajščak: +385 (0)99/407-1192

Ostavi komentar