Spašavali žabe, pa zavrijedili nagradni izlet u Samobor

izlet Samobor (4)
U Samoboru na nagradnom izletu članovi ekoloških udruga “Platana” i Oaze 98 te djelatnici JU-a “Međimurska priroda”

Već nekoliko godina unatrag, dvije se udruge,  Platana iz Nedelišća i Oaza 98 iz Selnice, u suradnji sa Javnom ustanovom “Međimurska priroda” uključuju u akcije postavljanja zaštitnih ograda i prenošenja žaba i ostalih vodozemaca iz šumskog u vodeno stanište u proljetnoj sezoni migracije.

 

I ove se godine radilo na zaštiti “crnih točaka” na području općina Selnica i Nedelišća uz prometnice na potezu Črečan-Macinec te i Selnica-Sveti Martin na Muri. Volonteri su osigurali prijelaz vodozemaca noseći ih preko prometnica. Od automobilskih kotača spašeno je tako više od tri tisuće žaba. JU “Međimurska priroda” i ove je godine nagradila volontere za njihovo sudjelovanje u akciji i trud nagradnim izletom u Samobor i okolicu.

 

Marljivi volonteri, njih pedesetak zavrijedili su razgled Rudnika svete Barbare u mjestu Rude kod Samobora te posjet geomorfološkom spomeniku prirode “Grgosova spilja”. Nakon objeda u izletištu Divlje vode uslijedio je samostalni razgled Samobora i naravno kušanje nezaobilazne slastice – samoborske kremšnite. Ova sada već tradicionalna akcija spašavanja vodozemaca  od stradavanja na međimurskim prometnicama nastavit će se i sljedećeg proljeća, najavljuju iz JU “Međimurska priroda”.

Ostavi komentar