ŠODERICA GORIČAN: Novo dječje igralište u funkciji od proljeća!

Mario Moharić
Mario Moharić

Ove godine Općina Goričan u planu ima završetak dva projekta u sklopu kojeg su planirane i neki sadržaji koji nedostaju u tom mjestu.

U prvom slučaju, radi se o dječjem igralištu na Šoderici, kao i plato gdje će se održavati brojni koncerti. Trebao bi se također izgraditi i novi objekt na tom području. Novo igralište bi u svojoj funkciji trebalo biti već ovog proljeća. Sve će biti postavljeno na gumenom platou uz devet raznih igračaka.

– U sklopu gumenog platoa ići će i mobilna bina. To je sve u projektu LAG-a, a ukupna cijena bit će oko 350 tisuća kuna, kaže načelnik Moharić.

Plato će gledati prema Šoderici i novom objektu koji je kandidiran na natječaj Interrega. Ukupna vrijednost predviđa se na 2 milijuna kuna.

U sklopu drugog projekta planirano je i predstavljanje povijesnog značaj Goričana, tj. tumule, grobnice iz doba 500 godina prije nove ere, gdje su pronađeni askusi to jest obredne posudice.

-U planu nam je napraviti Prezentacijski park arheoloških iskopina, a koje se nalaze na potezu između Euroklime i Dohomonta, objasnio je Moharić. U pitanju je područje koje je u tom mjestu poznato pod nazivom Gorinka, gdje su pronađena uzdignuća. Askusi se trenutno nalaze u Muzeju Međimurja Čakovec.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar