Sobočan interijeri obradovali 94 djece darovima za sv. Nikolu

Sobocan interijeri
Djeca do 15 godina primili su dječje darove u Centru za kulturu Rudar u Murskom Središću

Sobočan interijeri iz Murskog Središća su obiteljska tvrtka srasla sa svojim krajem. Većina zaposlenih dolazi iz mjesta koja gravitiraju sjedištu tvrtke. To višestruko doprinosi podizanju kvalitete života u zajednici. Mladi ljudi tako u svojoj sredini imaju ponuđena kvalitetna radna mjesta koja omogućavanju se samo mogućnost kvalitetnog profesionalnog razvoja kroz rad za poznate svjetske brendove i zarade koje su iznad međimurskog prosjeka plaća.

Realnom mladom čovjeku to pruža priliku da ovdje u svom kraju sagradi svoj dom. To ima znatne prednosti jer je mladoj obitelji uvijek pri ruci šira obitelj, prijatelji i domaća sredina, koja mu je uvijek bolje naklonjena, nego da živi u tuđini. Taj društveni kapital je neprocjenjiv u mnogim situacijama u životu mlade obitelji.

Sobočan interijeri njeguju u svojoj firmi osjećaj kod svojih zaposlenika da su dio šire obitelji koja im daje podršku. Dobra klima na poslu poticajno djeluje i na poslovne procese i na zaposlenike. Sobočan interijeri trenutno zapošljavaju 169 djelatnika, među njima je puno mladih u najvitalnijoj poslovnoj i životnoj dobi. O dobnoj strukturi firme najbolje govori podatak da su ove godine na podjeli darova imali 94 djece starosti do 15 godina. Podjelu darova organiziraju svake godine oko blagdana svetoga Nikole. Tako je bilo i ove godine.

Djeca i njihovi roditelji okupili su se u nedjelju, 9. prosinca u Centru za kulturu Rudar u Murskom Središću. Prije podjele darova bila je organizirana predstava za djecu Dramske skupine DADA Kazališne skupine Pinklec pod naslovom Bijeli klaun, a nakon toga svako je dijete prema svom uzrastu i spolu dobilo svoj dar. Za većinu djece to su najdraža sjećanja iz djetinjstva, kad su ih tata i mama vodili na podjelu darova. I takve geste doprinose pozitivnoj klimi u firmi, da se poštuje obitelj zaposlenika i njihova djeca. Nekima od te djece to će možda biti i poticaj da se odluče za posao koji rade njihovi roditelji, a možda i buduće radno mjesto.

– Sva naša ulaganja usmjerena su na dobro poslovanje i u podizanje kvalitete života u zajednici u kojoj poslujemo i živimo, u mnogo navrata – istaknuo je Franjo Sobočan, osnivač Sobočan interijera.

Osim što svojim zaposlenicima omogućuju plaće koje su iznad međimurskog prosjeka, za ljepše blagdane Sobočan interijeri nagrađuju ne samo djecu svojih zaposlenika, već i svoje zaposlenike koji redovito primaju božićnicu, ali i dar za Uskrs.

Svake godine imaju sve više djece

Od 2011. godine Sobočan interijeri njeguju tradiciju darivanja djece svojih zaposlenika. Kako raste firma, tako raste i broj zaposlenika, ali i broj njihove djece. Za usporedbu lani je u firmi radilo 157 zaposlenika koji su zajedno imali 86 djece u dobi do 15 godina. Ove godine broj zaposlenika se povećao na 169, a broj djece do 15 godina na 94 koja su dobila prigodne darove.

 

 

Ostavi komentar