SMILJANA NOVAK iz Vratišinca društvene mreže iskoristila u pjesničke svrhe!

Smiljana Novak iz Vratišinca pjesnikinja je koja za svoju poeziju pronašla originalan put.

Smiljana, naime, sve statuse na svom Facebook profilu piše u stihovima.
Motivi su joj životni : lijepe i manje lijepe situacije, prijateljstvo, ljudske slabosti, nada i snovi, ali voli i prirodu, a utjehu pronalazi u vjeri i svojim pjesmama.
Počela je prije tri godine, naišla na pozitivne reakcije i odlučila nastaviti, što joj zaista dobro ide. Ima brojne čitatelje, a otkrila nam je da je čitaju i neki koji nisu on-line; oni preko svojih mlađih članova obitelji dolaze do Smiljaninih uradaka i svakom se novom posebno vesele.

Smiljana je zaposlena u tekstilnoj industriji, ali svoju ljubav prema umjetnosti nosi u srcu oduvijek. Osim poezije, Smiljana ima i dar za slikanje i crtanje, za što, na žalost, nema vremena zbog drugih obveza. Želja joj je bila upisati srednju umjetničku školu u Zagrebu, ali ju je život, nažalost, odveo u drugom smjeru. Ona zbog toga ne žali, što se može vidjeti u njezinim prekrasnim stihovima:

„Kad sve skupa oduzmem, pa sve opet zbrojim,
još se ja dobro držim na nogama svojim.
Hej, ljudi, pa ja sam tu, postojim!
Nekad sretna, ponekad tužna, svaka promjena u životu je nužna!
Zato prijatelju, ne očajavaj, hrabro se svemu što te muči suprotstavlja!
Uživaj u sreći, zar je važno tko će šta reći, to su samo tuđe, isprazne riječi!
A duša se dobrotom liječi, sve što je loše pokušaj u korijenu sasjeći!“

Kao i svakom pjesniku, želja joj je sabrati sve svoje pjesme i jednom ih ukoričiti. Mi joj od srca želimo ostvarenje njene želje, a dotad ćemo uživati u njenom optimizmu i vedrini u virtualnom svijetu. (Tekst: Aleksandra Sklepić)

Ostavi komentar