Slovenci koji arbitražom pripali pod Općinu Štrigova žale se premijeru Ceraru

Općina Štrigova
Općina Štrigova

Hrvatska i premijer Plenković ipak su u arbitraži koju ne priznaju dobili dobre adute za pregovore sa Slovenijom – nezadovoljne slovenske državljane, koji su po toj odluci koju Slovenija uzima kao jedinu mjerodavnu za kopnenu granicu, pripali Hrvatskoj.

Tako je posebice s graničnim pitanjima vezanih uz Međimurje, gdje je granični spor arbitraža presudila u korist Hrvatske.

Nezadovoljni građani Općine Raskrižje, a i neki drugi koji su prema arbitraži potpali pod međimursku Općinu Štrigova, tražiti će od premijera Cerara da s Plenkovićem razgovara ne samo na temelju presude arbitraže, što otvara nove mogućnosti pregovora oko granice.

Prema pisanju slovenskog portala 24ur.com na području Raskrižja arbitražna granica na nekim mjestima sječe i dvorišta, i to na način da je recimo kuća u Sloveniji, a gospodarske zgrade u Hrvatskoj. Također, na nekim mjestima koja sada spadaju arbitražom pod Štrigovu uopće ne vode ceste s hrvatske strane.

Načelnik općine Raskrižje s premijerom Cerarmo razgovarao je o ovakvim slučajema kojih tamo ima u devet kuća, odnosno oko 35 ljudi.

Ostavi komentar