Slijepi učili plesne korake u Scheierici

slijepi
Plesni koraci članova Udruge slijepih čakovečkoj Scheierici

Udruga slijepih Međimurske županije uključuje svoje članove u aktivnosti koje im omogućavaju lakše uključivanje u društveni živct. Među veselijima je tečaj plesa. Ples ima pozitivan utjecaj na razvoj motoričkih vještina, taktilne i auditivne percepcije slijepih osoba te djeluje na razvoj osjećaja prostora, ritma i orjentacije u prostoru.

Tečaj plesa Udruga organizira kao dio trogodišnjeg programa „Rekrea(k)tiva“, koji je počela provoditi od 1. lipnja prošle godine u financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ministarstvo također financira i projekt „Zlatne godine“, kojeg Udruga slijepih Međimurske županije provodi zajedno s Udrugom slijepih Varaždinske županije te program „Pokret!“ koji je s 1. siječnja ušao u posljednju, treću godinu provedbe, a traje do kraja veljače 2018. godine. Osiguranjem videćeg pratitelja starijim slijepim članovima pružena je pomoć u kući i izvan nje, kao i olakšana skrb za slijepu osobu članovima obitelji te u konačnici doprinosi samostalnosti slijepih osoba u obavljanju životnih obveza.

Ostavi komentar