Skoro 400.000 kuna ulaže se u obnovu grobne kuće i groblja u Vratišincu

grobna kuća vratišinec
Sanacija krovišta

Počela je obnova grobne kuće u Vratišincu izgrađene početkom 80-tih godina prošlog stoljeća. Nakon gotovo četiri desetljeća otkako je izgrađena zahtijeva temeljitu obnovu.

– Za njezino obnavljanje je osigurano 398.000 kuna, od čega je polovicu sredstava, 195.000 kuna, osiguralo ministarstvo graditeljstva, a ostatak je iz općinskog proračuna, kazao je vratišinečki načelnik Zdravko Mlinarić. Grobna kuća trebala bi biti preuređena do kraja rujna.

Radovi su započeli na uređenju krovišta, sa zamjenom letvi, paropropusne folije i kompletnom zamjenom crijepa. Nakon toga će se urediti limarija, kao i odvodnja oborinskih voda. Sva vanjska stolarija bit će zamijenjena aluminijskom, izuzev drvenih ulaznih vratiju koja su u dobrom stanju i estetski se  dobro uklapaju u građevinu. Uredit će se i sanitarni čvor i popraviti rasvjeta.

Uz grobnu kuću rekonstruirati će se i grobne staze i urediti dvije nove. Na proljeće je uređen i dvored od grobne kuće prema goblju. tako da će grobna kuća i groblje nakon dugo vremena biti preobraženo.

Ostavi komentar