ŠKOLSKO NATJECANJE FRIZERA: Nensi Andrašec oblikovala najbolju vjenčanu frizuru

Nensi Andrašec s modelom Tenom Herak
Nensi Andrašec s modelom Tenom Herak

U frizerskom praktikumu Gospodarske škole Čakovec 20. siječnja 2020. održano je 18. po redu školsko natjecanje frizera. Natjecale su se učenice drugog i trećeg razreda: Mihaela Mlakar, Taša Goričanec, Karla Bobičanec, Ema Rošanić, Viktoria Cipot, Nensi Andrašec i Matea Turk.

Natjecanje je provedeno prema novom modelu zadatka i tehničkom opisu discipline. Modul za učenike bio je vjenčana frizura na dugoj kosi prema zadanoj shemi/težištu. Pravila vrjednovanja i bodovanja primjenjivala su se iz tehničkog opisa discipline. Tako se vrjednovala razina kreativnosti, urednost, čistoća rada, linije i obrisi, organizacija rada, završni izgled frizure, tehnika izrade i interpretacija sheme.
Prosudbeno povjerenstvo pažljivo je pratilo tijek natjecanja i odabralo najbolje kreacije frizura, a samim time i najkreativnije učenike. Prvo mjesto osvojila je Nensi Andrašec, druga je bila Ema Rošanić, a treće mjesto pripalo je Viktorii Cipot.

Nensi Andrašec kao prvoplasirana pod vodstvom mentorice Nives Kocijan nastavit će natjecanje na međužupanijskoj razini koje će se u održati početkom ožujka. Domaćin međužupanijskog natjecanja (za sedam frizerskih škola) bit će Gospodarska škola Čakovec.

Emi Rošanić, Nensi Andrašeci Viktorija Cipot s modelima
Emi Rošanić, Nensi Andrašec i Viktorija Cipot s modelima

Nives Kocijan, nastavnica strukovnih predmeta frizerstva rekla nam je:

Vik Kroz organizaciju i sudjelovanje na natjecanjima želimo ponajprije prezentirati zanimanje frizera, a potom našu školu kao naprednu i kreativnu strukovnu školu. Učenici koji sudjeluju na različitim razinama natjecanja, a posebice oni koji osvajaju prva mjesta promotori su strukovnog obrazovanja i strukovnih vještina. Upravo njihova uspješnost nama mentorima služi kao poticaj za daljnji rad. Kroz natjecanja promoviramo vrijednosti i načela strukovnog obrazovanja, a naši učenici najbolji su dokaz tome.

izvor: Gospodarska škola Čakovec

Ostavi komentar