Škola budućnosti: I. OŠ Čakovec odabrana za uvođenje umjetne inteligencije u obrazovni sustav

Foto: I. OŠ Čakovec

Objavljujemo vijest o novom uspjehu I. osnovne škole Čakovec.

-I. osnovna škola Čakovec je jedna od 60 škola s područja Republike Hrvatske koja je odabrana za provođenje inovativnog STEAM programa uvođenja umjetne inteligencije u obrazovni sustav u organizaciji STEMI Laba i Infobipa.

Umjetna inteligencija je tehnologija koja svojim ubrzanim razvojem olakšava obavljanje naših svakodnevnih aktivnosti. Chatbot je jedan od primjera primjene umjetne inteligencije u komunikaciji. To je računalni program s kojim komuniciramo putem gotovo svih chat aplikacija, a koji pruža pomoć ili pristup informacijama koje su nam potrebne na brz i jednostavan način, uz potpuno konverzacijsko iskustvo. Domaća IT kompanija Infobip pomaže u digitalnoj transformaciji brojnim poslovnim korisnicima diljem svijeta upravo kroz jedan od svojih ključnih softverskih proizvoda, Answers – platformu za izradu chatbota. Pomoću ekspertize i iskustva Infobipovih inženjera i stručnjaka želimo omogućiti učenicima osnovnih i srednjih škola da iskorače u chatbot svijet i okušaju se u izradi vlastitog chatbota.

Formirano je sedam timova učenika koji su puni entuzijazma prihvatili potpuno novi i drugačiji izazov i spremno prionuli stvaranju svojih chatbotova čija je misija rješavanje 17 globalnih ciljeva Ujedinjenih naroda za održivi razvoj do 2030. godine. (ir)

SmartTech: Amalia Senčar, Lucija Žagar, Tesa Trbović, Paula Šalamon i Vita Vadlja

Budućnost svijeta: Eva Marčec i David Koštarić

LL2: Lovro Gašparić i Luka Zlatarek

Plan B: Nika Ivec, Ena Škvorc, David Sabo i Mihael Želežnjak

Æπ: Jan Blagus i Gabriel Murk

SkulOS 2.0: Matteo Demario Časni, Martin Krištofić i Marcel Vočanec

CityBot: Korana Drakulić, Roko Novinščak i Dominik Dukić

Mentorica: Ivana Ružić

Foto: I. OŠ Čakovec

Ostavi komentar