Sjećanje na one kojih više nema i u Orehovici

Svi sveti Orehovica1

Povodom blagdana Svih svetih predstavnici Općine Orehovica, općinski načelnik Franjo Bukal, zamjenici načelnika Dijana Novak i Marko Balog, predsjednik Općinskog vijeća Marko Hunjadi, član Općinskog vijeća Branko Sušec, predstavnici vijeća mjesnih odbora Orehovica, Podbrest i Vularija Branko Horvat, Želimir Halić i Dragutin Klobućarić te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Orehovica, Podbrest i Vularija Josip Sušec, Igor Horvatić i Kristijan Železnjak položili su vijence kod centralnih križnih drva na mjesnim grobljima u Orehovici i Podbrestu u znak sjećanja na sve preminule mještane Općine Orehovica.

Dok su na grobu branitelja iz Domovinskog rata Stipi Juriću iz Podbresta, uz prisustvo majke Vere Jurić, zapaljene svijeće.

Također, u spomen žrtvama palih boraca narodnooslobodilačke borbe i žrtvama fašističkog terora položen je vijenac na spomeniku u centru Podbresta.

Svečanost polaganja vijenaca uljepšao je izgled obnovljenih križnih drva na mjesnim grobljima.

Na mjesnom groblju Podbrest i Orehovica križna drva sagrađena su davne 1897. godine, dok je drugo križno drvo na mjesnom groblju Podbrest sagrađeno 1938. godine. Ujedno se obnovilo i resauriralo križno drvo na ulazu u Podbrest.

Foto: Općina Orehovica

bty
bty

Ostavi komentar