SIRENE i rotacijska svjetla za poginulog 24-godišnjeg vatrogasca upalit će i vatrogasci diljem Međimurja

Foto: Josip Škof
Foto: Josip Škof

Sirene i rotacijska svjetla na vozilima hrvatskih vatrogasaca danas će biti upaljene za smrtno stradalog vatrogasca Ivana Galekovića, koji je 24. vatrogasac poginuo u posljednjih 12 godina u Hrvatskoj.

Nesretni 24-godišnji Galeković, pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice, poginuo je 20. srpnja nakon intervencije, a jedan je njegov kolega hospitaliziran. Uzrok smrti mladog vatrogasca još nije  poznat.

Sirene i rotacijska svjetla na vozilima upalit će u 17 sati i vatrogasci diljem Međimurja, rekao je za Međimurske novine Mladen Kanižaj.

– O tome su obaviješteni svi zapovjednici DVD-ova na području Međimurske županije, kao i JVP Čakovec koji će ići na sprovod poginulom 24-godišnjem vatrogascu, poručio je zapovjednik JVP-a Čakovec Mladen Kanižaj.

Smrt vatrogasca tijekom vatrogasne intervencije ima osobito snažan stresan utjecaj na vatrogasce, kao i nesreće s velikim brojem ozlijeđenih i smrtno stradalih osoba, nesreće u kojima su ozlijeđena ili smrtno stradala djeca te životno ugrožavajuće situacije, ističe se stručnoj periodici na temelju istraživanja 240 profesionalnih vatrogasaca zaposlenih u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba.

Od 2007. do 2017. smrtno stradala 23 vatrogasca

Prema podacima Hrvatske vatrogasne zajednice, od 2007. do 2017. s izuzetkom 2013. za koju Zajednica nema podatke, u Hrvatskoj je smrtno stradalo 23 vatrogasca, što je prosjek od 2,5 gubitka života vatrogasaca godišnje.

Prema drugim izvorima, protekle godine nije bilo smrtno stradalih vatrogasaca, piše index.hr.

Ostavi komentar