Siniša Golub u prepunoj čakovečkoj knjižnici predstavio knjigu “Nagovor na odvažnost”

Osobna strast Siniše Goluba su putovanja u područja divljine i nacionalne parkove SAD-a

Čakovčani vole putopise. Dokazuje to i odlično posjećena putopisno-književna večer s tematikom američkih nacionalnih parkova za koju se tražila sjedalica više. U multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec ovog je utorka svoje viđenje američkih nacionalnih parkova kroz narativ obiteljskog putovanja publici približio Siniša Golub predstavljajući ujedno svoju autorsku knjigu “Nagovor na odvažnost”.

U njoj je tekstom i fotografijama opisao više od dvadeset američkih nacionalnih parkova koje je obišao od 2014. do 2017. godine. Na 224 stranica ugodnog štiva garniranog s puno lijepih fotografija koje je uredio Davorin Mance, predsjednik čakovečkog Fotokluba koji je ujedno i nakladnik knjige, Golub dinamičnom pričom poziva čitatelje na putovanja koja oplemenjuju život.

Goluba hrvatska javnost poznaje kao osobu koja radi u sustavu zaštite prirode odnosno kao ravnatelja JU Međimurska priroda. Osobna strast su mu putovanja u područja divljine i nacionalne parkove SAD-a. Dosad je objavio i nekoliko knjiga zavičajne tematike te sudjelovao na brojnim izložbama kao fotograf. Putopisno djelo “Nagovor na odvažnost” predstavlja u brojnim hrvatskim gradovima – u Bjelovaru, Rijeci, Ivanić Gradu, Ludbregu, Sv. Ivan Zelini, Varaždinu, Križevcima, Prelogu, Sv. Nedjelji, Zagrebu i Murskom Središću. Ovog proljeća predavanje i promociju knjige moći će doživjeti i publika u Zaprešiću, Koprivnici i Vukovaru.

Čakovečka knjižnica njegovim gostovanjem nastavlja serijal putopisnih večeri. Nakon Goluba i nedavne putopisne večeri s Vesnom Perhoč te njezinom pričom s putovanja po čudesnoj Indoneziji sljedećeg utorka slijedi još jedna putopisna poslastica.

Tako će 5. veljače strastveni međimurski planinari Anica Vrbanec i Velimir Mačković donijeti svoju putopisnu priču i projekciju „Planinarsko-turističko putovanje po Ukrajini 2018.” Program počinje u 18 sati, a ulaz je slobodan.

foto: rr

Ostavi komentar