Serjojnski fašnik: Najbolja fašnička maska dolazi iz Male Subotice, a nagradu za najbolju tradicijsku primili Serjojnski lofrači

U nastavku prenosimo priopćenje Grada Mursko Središće.

Ispred brojnih građana, danas 19. veljače 2023. godine u organizaciji Grada Mursko Središće i Turističke zajednice područja Mura i gorice održao se Serjojnski fašnik na kojem su se predstavile skupine sa svojim tradicionalnim i fašničkim maskama.

Nakon povorke koja je prošla centrom grada, a koju su predvodile Mažoretkinje i Gradski puhački orkestar iz Murskog Središća maškare su ispred zgrade Gradske uprave predstavile svoje maske. Gradonačelnik Dražen Srpak predao je ključeve grada Serjojnskim lofračima. Ovogodišnji program Serjojnskog fašnika vodio je Dejan Buvač.

Žiri za odabir najbolje tradicionalne maske i najbolje fašničke maske činili su Dejan Buvač, Slavko Bregović i Patricija Jambrošić te su za najbolju tradicijsku masku nagradu primili Serjojnski lofrači dok za najbolju fašničku masku nagradu je dobila Ekološka udruga Sveti Rok – Benkovec iz Male Subotice. Nagrade najboljim maskama dodijelio je gradonačelnik Dražen Srpak.

Zahvaljujemo se svim fašničkim skupinama na odazivu, Društvu žena Hlapičina na izradi “fašnika” za spaljivanje, a restoranu Schloss i restoranu Bajzovi dvori na donaciji nagrada.

Foto: GMS

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE