Sedmero gimnazijalaca primilo Nagradu “Zdenko Barbarić”

nagrada Zdenko Barbaric (24)
Dobitnici Nagrade "Zdenko Barbarić" su Goran Posavec, Marin Bogdanić, Laura Majer, Lea Crnčec, Petra Grašić, Alojzije Košić i Maja Oskoruš, koja zbog prijamnog ispita na fakultet nije mogla sudjelovati dodjeli

Alojzije Košić, Goran Posavec, Petra Grašić, Marin Bogdanić, Lea Crnčec, Laura Majer i Maja Oskoruš ovogodišnji su dobitnici Nagrade “Zdenko Barbarić” koju dodjeljuje Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec učenicima završnih razreda za postignuća i marljivost u izvannastavnim aktivnostima.

Podsjetimo, Nagrada “Zdenko Barbarić” utemeljena je kao zaklada na inicijativu bivših učenika škole, danas uspješnih poslovnih ljudi, u čast svom školskom kolegi i učeniku Gimnazije Zdenku Barbariću, koji je 2000. preminuo nakon teške bolesti. Nagrada se dodjeljuje za učeničku kreativnost. Zdenko Barbarić bio iznimno svestran i kreativan učenik, a posebice u pisanoj riječi. Kao član novinarske grupe pokrenuo je školski list “Čagi”, koji je ove godine obilježio dvadeset i petu godinu postojanja. Nagrada “Zdenko Barbarić” simbolična je financijska potpora najkreativnijim učenicima za nastavak njihova školovanja na fakultetima koje su odabrali.

Zdenka Barbarić
Zdenkova majka, Zdenka Barbarić

Dodijeli Nagrada kao i svake godine nazočila je Zdenkova majka, Zdenka Barbarić, profesori, mentori i roditelji nagrađenih učenika. O svestranosti učenika i samoj Nagradi govorili su razrednici gimnazijalaca, ravnateljica Tea Dragić Runjak i voditeljica smjene i ispitna koordinatorica Sandra Breka-Ovčar, a učenici su sami predstavili svoja postignuća. Ovom Nagradom Zdenkova kreativnost, njegov duh i marljivost i nadalje žive u Gimnaziji, svake školske godine potičuću učenike na odlične uspjehe i aktivnosti.

foto: rr

Ostavi komentar