Sedamaest učenika pozvano u Poreč na 60. državno natjecanje mladih tehničara

Sudionici prošlogodišnjeg 59. državnog natjecanja mladih tehničara u Primoštenu

Nakon što je Državno povjerenstvo za provođenje 60. natjecanja mladih tehničara sumiralo i obradilo rezultate sa svih županijskih natjecanja, na adresu međimurskog županijskog povjerenstva stigla je pozivnica za sedamnaest učenika da sudjeluju na državnom natjecanju. Natjecanje će se održati od 9. – 12. travnja u Poreču.

Pozivnicu je dobilo dvanaest prvoplasiranih učenika iz svakog područja natjecanja, te pet drugoplasiranih učenika po plasmanu prema državnoj rang listi.

Pozvani su po područjima natjecanja u H – programu (redovni program nastave tehničke kulture):

Maketarstvo i modelarstvo – učenici 5. razreda, prvi Josip Đeri, OŠ Petra Zrinskog iz Šenkovca, mentorica Mihaela Novak, te drugoplasirane Marta Vinko iz OŠ Sveti Martin na Muri, mentorica Dubravka Žignić Resman i Judita Herc, OŠ Sveta Marija, mentorica Renata Martinec.

Graditeljstvo – učenici šestih razreda, Rok Škoda iz OŠ Draškovec, mentorica Katica Mikulaj Ovčarić.

Sedmi razredi – Strojarske konstrukcije, Vito Križaić iz III. OŠ Čakovec, mentor Zvonko Ljubić. Obrada materijala, Lukas Kraljić iz OŠ Selnica, mentorica Dubravka Žignić Resman.

Osmi razredi – Elektrotehnika, Vilim Srnec, OŠ Nedelišće, mentorica Smiljana Colar. Elektronika, Lovro Žganec iz OŠ Mursko Središće, mentor Sanjin Tomšić.

Robotika, učenici od 5. do 8. razreda, Ema Hatlak (7.r.) iz OŠ Prelog, mentor Milan Zvonar.

Prema P-programu (izvannastvene i izvanškolske (klubovi i udruge) tehničke aktivnosti za učenike od 5. -8. razreda pozvani su:

Fotografija, Elena Zeman iz Foto grupe, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Sveti Juraj na Bregu, mentorice Vera Moharić i Renata Martinec i Tea Horvat iz OŠ Draškovec, mentorica Katica Mikulaj Ovčarić.

Robotsko spašavanjeu žrtve, Hrvoje Vurušić (8.r.) II. OŠ Čakovec, mentor Gordan Bartolić.

Automatika, Marko Borković (8.r.) I. OŠ Čakovec mentor Josip Šipek.

Modelarstvo – izrada tehničke tvorevine s uporabnom vrijednošću, Barbara Vinković (8.r.) iz OŠ Ivana Gorana Kovačića, Sveti Juraj na Bregu, mentorica Renata Martinec i drugoplasirani Jan Haček (8.r.) iz OŠ Sveti Martin na Muri, mentorica Dubravka Žignić Resman.

Radiokomunikacije, Nika Buljan (7.r.) i drugoplasirani Emanuel Hederić (7.r.) učenici OŠ Jože Horvata iz Kotoribe i mladi članovi Radiokluba „Međimurje“, školski mentor Dado Gres i mentor iz Radiokluba „Međimurje“ Vladimir Vinko.

Agencija za odgoj i obrazovanje snosi trošak boravka na natjecanju iz naše županije za osam školskih i jednog mentora iz klubova. S obzirom da to ne osigurava da uz svakog pozvanog učenika bude i njegov mentor na Županijskom je povjerenstvu da iznađe način kako to osigurati. Od organizatora natjecanja su preporučeni kriteriji prednosti – važnosti pri odabiru mentora:

  1. koji su zaista pripremali učenika za natjecanje;
  2. koji su pripremali veći broj učenika za ovogodišnje natjecanje na državnoj razini;
  3. koji nisu bili na državnom natjecanju prošle godine.

Na državnom natjecanju sudjelovati će i Jelena Tuksar, kao članica Državnog povjerenstva zadužena za područje Radiokomunikacije, te Kristijan Ovčarić kao ocjenjivač u području Strojarske konstrukcije.(podatke prikupio Željko Medved)

Ostavi komentar