Šandorovec: Poučni praznici uz radionicu “Mali znanstvenici”

Mali znanstvenici Šandorovec

Kako aktivno, zabavno i poučno provesti zimske praznike, moglo se vidjeti na radionici “Mali znanstvenici” u Šandorovcu.

Naime, tamo je organizirana radionica za djecu osnovno školskog uzrasta u sklopu projekta “Pokusiraju svi-veliki i mali”. Radionice su osmislile profesorica biologije i kemije Monika Cindrić i profesorica fizike Marine Trstenjak Petran, a provele su ih uz pomoć učenica Srednje škole Čakovec Dore Kovač i Tee Đorđević.

Djeca su imala prilike igrati se i učiti o bojama, radili su duge od bombona, duge u čaši, prelijevali vodu iz čaše u čašu bez ruku te otkriti nevidljiva slova u boji, složili su jednostavni strujni krug, ispitivali koje tvari provode struju, promatrali munje u kugli i radili frizure balonom.

Svi su se jako dobro snašli u ulozi malih znanstvenika, a i ovakav vid radionica se pokazalo kao vrlo korisno iskustvo za gimnazijalce koji su sad postali i sami učitelji mentor.

Svi su zaključili kako fizika i kemija mogu biti vrlo zanimljive i zabavne i već se raduju ponovno susretu s nekim novim izazovima i pokusima.

Organizatori se zahvaljuju Eko Međimurju na donaciji kako bi proveli ovakve radionice diljem Međimurja i tako zainteresirali učenike za prirodoslovnu skupinu predmeta.

MTP

Ostavi komentar