13.9 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

Salon za masažu Lumbago: Masaže kod terapeuta koji vide rukama

Lumbago je mjesto u kojem se možete prepustiti vrhunskom tretmanu visokoslabovidnog masera Marka Gradiščaja koji je nedostatak vida pretvorio u supermoć te pruža izuzetno kvalitetnu uslugu masaže.

Marko Gradiščaj

Sredinom prošle godine ponuda usluga masaža u Čakovcu obogaćena je salonom za masažu Lumbago čiji su zaposlenici slijepe i visoko slabovidne osobe koje odlikuje iznimno razvijeno osjetilo dodira. Nedostatak vida oni su pretvorili u prednost pružanja vrhunske usluge!

Lumbago je nastao s ciljem da praktično slijepim osobama, educiranim i certificiranim medicinskim maserima, pruži priliku da pokažu svoja znanja i sposobnosti te da budu dio lokalne zajednice i društva u potpunosti. Zbog utreniranog čula opipa, slijepi se svugdje u svijetu smatraju vrhunskim maserima i njeguju najučinkovitije metode masiranja. Nakon godina života orijentiranog prema dodiru, razumiju umjetnost masaže na način na koji malo tko razumije.

Razvijen u okviru EU-ova projekta

Lumbago je razvijen u sklopu projekta Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna Republike Hrvatske. Otvorila ga je Udruga slijepih Međimurske županije, a salon posluje prema načelima društvenog poduzetništva.

Salon je jedan od nekoliko takvih salona u cijeloj Hrvatskoj pa se žitelji Međimurja itekako imaju čime ponositi. Terapeuti iz Lumbaga kvalificirani su medicinski maseri, aromaterapeuti i wellness terapeuti, čiji su planovi i dalje nadograđivati svoja znanja i vještine na području terapije masažom. U svom radu upotrebljavaju kvalitetna i certificirana bazna i eterična ulja, a nude klasične, medicinske i relax masaže te masaže stopala i potkoljenice, uz primjenu vulkanskog kamenja po želji klijenata.

Postali samoodrživi

Iako je projekt završio početkom lipnja ove godine, salon je nastavio s radom. Jedna je terapeutkinja otišla u mirovinu, no Marko Gradiščaj uspješno odrađuje sve zadatke, a svi se klijenti rado vraćaju. Uz puno truda, uži poslovni tim koji čine Marija Zadravec, predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije, Ivana Mikac, voditeljica projekta, a danas voditeljica salona i Marko Gradiščaj, visokoslabovidni terapeut, poručuje da bi bili najzadovoljniji kada bi njihovi klijenti trebali čekati svoj termin.

Ivana Mikac je izjavila kako je sam projekt prošao planski i sukladno očekivanjima te da nije bilo većih problema prilikom projektne realizacije. – Pozivamo sve žitelje Međimurja da nas podrže, da općenito podrže društveno poduzetništvo, jer nama nije u interesu stvaranje profita već stvaranje društva boljih mogućnosti za sve, kazala je.

Masaža bazaltnim kamenjem i relaksirajuća masaža

Salon je orijentiran isključivo na pružanje usluga masaže, a posjetitelji u njemu po pristupačnim cijenama mogu isprobati klasičnu, medicinsku i relax masažu te masaže stopala i potkoljenice.

Ponuda u salonu obogaćena je primjenom vulkanskog kamenja.
Bazaltno kamenje po želji klijenta upotrebljavaju pri svakoj masaži jer je toplina vrućeg kamenja vrlo ugodna. Takva je masaža pogodna za sve one kojima je često zima i imaju hladne noge, odnosno problema s cirkulacijom. Ne samo da zagrijava dio tijela na lokalnoj razini, već utječe i na sistematske promjene na tijelu kao i na energetske centre odgovorne za uravnoteženost tijela i uma. Također, toplina opušta mišiće i dozvoljava terapeutu da ih masira bez velikog pritiska.S padom temperature, masaža bazaltnim kamenjem nudi pravi zagrljaj topline i opuštenosti.

Za razliku od klasične masaže s kojom ju se često miješa, relaksirajuća masaža koju Lumbago također ima u ponudi je nježna i namijenjena prvenstveno smanjenju stresa.

Cilj ove vrste masaže je, nježnim i laganim pokretima, dovesti osobu u stanje spavanja. Osim samog opuštanja i relaksacije, cilj je i regeneracija, odnosno uspostavljanje pravilnog balansa i toka energije u organizmu.

Poznato je da je stres najveći neprijatelj cjelokupnog zdravlja osobe, stoga se relax masaža preporučuje i radi prevencije bolesti koje mogu biti izazvane stresom i nervnom napetošću. U Lumbagu možete, primjerice, odabrati relax masažu u trajanju od 45 minuta ili sat vremena, a dodatna je pogodnost što salon svoje vjerne klijente nagrađuje svakom šestom masažom gratis putem kartice vjernosti koju je moguće iskoristiti u roku od 60 dana!

Općina Selnica također podržala projekt i rad Lumbago salona

Na završnoj konferenciji projekta, ljetos smo zatekli i načelnika Selnice Ervina Vičevića. Općina Selnica je, naime, pronašla zaista lijep način kojim je pružila podršku ovom hvalevrijednom projektu.

– Za prošli Božić smo našim vijećnicima poklonili poklon-bonove za masažu u salonu Lumbago te smo na takav način podržali njihov rad, objasnio je Vičević te dodao kako je obećao koncert u suradnji s Udrugom slijepih Međimurske županije pa je za vrijeme Dana općine Selnice organiziran koncert Tomislava Brajše, pjevača koji također pati od sljepoće.

– U svakom slučaju želio bih pohvaliti rad Udruge jer pravovremeno obavljaju sve obveze i zaista je lako i lijepo s njima surađivati pa to planiramo i dalje, kazao je Ervin Vičević.

(foto: Darko Mareš)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE