S harmonikom kroz tri države pa ti onda ne zapleši

harmonikaš
Kad su se lendavski Janez Magyar i mursko središćanski Dražen Srpak uhvatili harmonike

S harmonikom kroz tri države nesvakidašnji je projekt Planinarskog društva Lendava i  Glazbene škole Bučar, a započeo je u subotu u gradskom parku Mursko Središće. U pohod – S harmonikom kroz tri države uključio se i gradonačelnik grada Mursko Sredšće Dražen Srpak i članovi Planinarskog društva Bundek Mursko Središće.

Preko 60 harmonikaša i planinara krenulo je  u pohod do Pince Marofa u Sloveniji pa nastavili prema granici s Mađarskom sa stajankom kod vidikovca Vinarium u Lendavi.  Subotnji pohod će završiti u Lendavi na festivalu Bogračfest gdje će grupa harmonikaša i nastupiti. U nedjelju pohod započinje u 9 sati kod Tromeje, gdje će harmonikaši pripremiti kratki glazbeni program. Put se nastavlja prema graničnom prijelazu Matjaševci. Nedjeljni pohod završava u Gornjih Slavečah, gdje će u planinarskom domu biti priređeni glazbeni program.

Na startu pohoda harmonikaše i planinare dočekao je gradonačelnik Dražen Srpak i župan Občine Lendava Janez Magyar. Pokretač projekta je voditelj glazbene škole Bučar, Simon Bučar kojemu je gradonačelnik uz znak zahvale uručio gradski suvenir Rudar.

– Jako mi je drago da ste u projekt uključili i najsjevernijji rudarski grad Mursko Središće. Grad je pred nekoliko mjeseci sa Občinom Lendava potpisao sporazum o suradnji, a ovaj događaj danas je dokaz da se sporazum provodi jako dobro, istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Župan Občine Lendava Janez Magyar izrazio je zadovoljstvo i zahvalu na ideji i provedbi projekta: S harmoniko po obrobju treh držav i naglasio: – Ovaj događaj je dokaz da smo k provedbi Sporazuma o suradnji pristupili ozbiljno, grad Mursko Središće nam je prvi susjed i moramo skupa raditi. Drago mi je i zadovoljstvo sve harmonikaše pozdraviti u Murskom Središću i želim vam svima skupa dobru zabavu i raspoloženje.

Voditelj Simon Bučar zahvalio se svim sudionicima pohoda te na podršci gradonačelnika i župana u ovome projektu.

 

 

 

 

Ostavi komentar