Rotary klub Prelog: Ljiljana Trstenjak prva žena – Guvernerka!

Svojih prvih deset godina, prigodnom svečanošću u Domu kulture obilježili su ovih dana članovi Rotary cluba Prelog. Naime, prije 10 godina dvadeset i četvorica entuzijasta, uglednih i čestitih poslovnih ljudi i javnih djelatnika iz Preloga i okolice okupilo se oko ideje osnivanja novog Rotary kluba u Međimurju u želji da, sljedeći visoka rotarijanska načela i ciljeve, daju dodatni doprinos u poboljšanju kvalitete života svog grada i zavičaja. Njihovo čvrsto prijateljstvo, zajedništvo i međusobno povjerenje bili su i ostali jamac za uspješno ispunjenje njihovog rotarijanskog poslanstva, naglasio je tom prilikom domaćin svečanosti, predsjednik Rotary cluba Prelog Marjan Frančić.

– Mi smo jednostavni ljudi, koji smo, uz svoj posao i privatni život, spremni izdvojiti i dio svog slobodnog vremena za volonterski rad, kojim pomažemo sredini iz koje dolazimo, kazala je o svojem rotarijanskom radu Ljiljana Trstenjak iz Preloga.

Svečanost je bila posebno važna upravo za nju – Ljiljanu Trstenjak, koja je izabrana za guvernerku Distrikta 1913 u rotarijanskoj godini 2021.-2022. Drugim riječima, povjerena njoj je dužnost regionalnog povjerenika, odnosno bit će “produžena ruka” međunarodne zajednice u Hrvatskoj.

– Kandidata za Guvernera mora nominirati njegov Rotary klub, a ako je district primio više kandidatura onda svi Rotary klubovi u Districtu glasuju međusobno, ponosno nam je pojasnila i dodala: – Bilo nas je troje kandidata, a ja sam bila prvi ženski kandidat od kako su hrvatski rotarijanci samostalni. Shodno tome, bit ću i prva žena Guvernerka te prvi put da je netko iz sjeverozapadne Hrvatske na toj funkciji. Rotarijanci biraju svoje guvernere tri godine unaprijed pa ću ja na tu funkciju stupiti 1. srpnja 2021.

Tijekom tih deset godina postojanja, preloški Rotarijanci organizirali su brojne humanitarne akcije te su na taj način skupili i donirali potrebitim ljudima i udrugama, preko 700.000 kuna. I ovom prilikom izdvojili su 10.000 kuna, prikupljenih kroz humanitarne projekte za Klub Duga, odnosno Udrugu za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije. Ček od 24.388 kuna uručen je i Gradu Prelogu za opremanje dječjeg igrališta.

Foto: Studio Vipro

Ostavi komentar