Romska priča o uspjehu: Knjiga Sandija Horvata ”Naprosto jednostavno – vrijeme je za promjene”

Pučko otvoreno učilište Čakovec u suradnji s Knjižnicom ” Nikola Zrinski” Čakovec organizira promociju knjige Sandija Horvata ”Naprosto jednostavno – vrijeme je za promjene”, u utorak 22.5.2018. godine u 18.00 sati u Knjižnicu ”Nikola Zrinski” Čakovec.

”Naprosto jednostavno – vrijeme je za promjene” književni je prvijenac Sandija Horvata iz Slovenije.

Izdan je u sklopu projekta GEM – Give them a Chance, financiran u iz natječaja Erasmus +. Nositelj projekta je Ljudska univerza Lendava, a partneri Zveza Romov Slovenije, Pučko otvoreno učilište Čakovec, UZOR – Udruga za obrazovanje Roma Orehovica i Amrita Obk. iz Pečuha. Autobiografska je to priča prevedena sa slovenskog na hrvatski i mađarski jezik, ponajprije namijenjen predavačima u obrazovanju odraslih koji rade s romskom populacijom. Prijevod na mađarski je djelo Eve Feher Farkaš, a na hrvatski Marija Zamude.

Ovom pričom su partneri iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske htjeli predavačima očima Roma, koji je završio fakultet, pokazati da se može uspjeti. Sandi Horvat u pripovijesti nagovara čitatelja, i to tako, da ga sa sobom povede na putovanje po cesti života i kako kaže, da je svima nama nešto suđeno, jer u naš život u određenom trenutku dolazi baš ta osoba koju trebamo. Najsnažnija je poruka da te razne situacije u životu jačaju i da sve prepreke koji su ti postavljene na put, moraš jednostavno preskočiti. Naprosto jednostavno – moraš zaživjeti.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE