Renesansni festival u Koprivnici neće se održati niti ove godine

Renesansni festival u Koprivnici, foto: festival
Renesansni festival u Koprivnici, foto: festival
Renesansni festival u Koprivnici neće se održati niti ove godine najavili su organizatori na društvenim mrežama. 
– Nakon dugoročnih razmišljanja i nadanja kako će se situacija sa epidemijom koronavirusa ipak stabilizirati obavještavamo vas kako se zbog još uvijek vrlo aktualne pandemije 15. izdanje Najbolje turističke manifestacije Hrvatske, Renesansnog festivala ni ove godine neće održati.
Nažalost situacija sa epidemijom još uvijek nije u razmjerima pogodnima za održavanje velikih manifestacija koje okupljaju velik broj domaćih i inozemnih posjetitelja i sudionika. Podsjetimo kako je Renesansni festival TOP manifestacija koja okuplja preko 1.300 sudionika te oko 50.000 domaćih i inozemnih posjetitelja što predstavlja prevelik rizik za eventualno širenje zaraze korona virusom čime bi se brend Renesansnog festivala zauvijek uništio kao i imidž grada Koprivnice, a to svakako ne želimo. Također ni budžetska nesigurnost nam ne dopušta da se nosimo sa zdravstvenim ograničenjima u ovim turbulentnim vremenima.
Napominjemo kako organizacija ovako velike i kompleksne manifestacije iziskuje dugoročne pripreme koja zbog epidemije i neizvjesne situacije naveliko kasne. Brojne skupine koje sudjeluju na manifestaciji dolaze iz čak 15-tak europskih zemalja. One čine velik dio programa manifestacije te ne možemo sa sigurnošću računati na njihovo sudjelovanje kao ni postignutu kvalitetu manifestacije.

Ostavi komentar