Red Bull Soapbox utrka: GLASAJTE za čakovečke entuzijaste Karla, Josipa, Darija i Svena!

Četiri čakovečka entuzijasta Karlo Vrbanec, Josip Ludaš, Dario Čerajvić i Sven Hrešć ove su se godine po prvi puta prijavili na Red Bull Soapbox utrku namijenjenu kreativnim vozačima koji se utrkuju u jurilicama iz kućne radinosti koja se održava 14. rujna u Zagrebu.

Svako od vozila pokreću kreativnost, hrabrost i gravitacija. Ovo nemotorizirano natjecanje nudi profesionalcima i amaterima da pokažu svoju kreativnost u izradi jurilica u kojima će se boriti s vremenom na ludom spustu.

Tijekom 19 godina duge povijesti, raspon vozila kretao se od realističnih replika pravih vozila pa do bilo čega što mašta može izmisliti. Prethodni dizajni uključivali su klavir, dječja kolica, rodeo klauna, zatvorsku ćeliju i Golden Gate most. Kako je cijela ideja počela ispričao nam je Sven Hrešć:

– Pošto pratim “stranice sa ekstremnim sportovima..” skočila mi je ova utrka, to sam malo proučavao, te sam odlučio predložiti frendovima. Odlučili smo da probamo barem poslati prijavu, možda prođemo. Dario je došao s ludom pričom koja ide ovako: ” Glumimo da smo u  bolničkoj ustanovi, vjerojatno umobolnica. Sven je pacijent no. 1 i on je zamislio da je trudan. Karchy je doktor no. 1, i on je „pedijatar za odrasle“, Joža je doktor no. 2 i on je „ginekolog“. Dva doktora pokušavaju dijagnosticirati kakvi poremećaj Sven ima. Ja, Čero, sam pacijent no. 2 i mene su strpali u luđačku košulju jer ne kužim kako muški može biti trudan, te kako uopće postoji pedijatar za odrasle i zašto ginekolog mora ići postavit dijagnozu muškarcu.

Na kraju, Sven se porodi, Joža u jednoj ruki ima dijete (plastičnu bebu) i pokušavaju skupa s Karchyom bježati za Svenom, a Sven uskače u kola hitne pomoći i uspješno pobjegne. Ja pokušavam bježati za Svenom da i ja pobjegnem, ali naravno, to mi ne uspijeva. Doktori umjesto da su ga zaustavili, još su ga odgurnuli i pomogli mu da pobjegne. Tim bi zvali “Spas u zadnji čas” nacrtali smo koncept i poslali. Za tjedan dana je došla pošta s redbullima i potvrdom da smo prošli i da možemo početi raditi. Tako je krenula naša priča, ispričao je Sven Hrešć. 

Zadnje natjecanje u Hrvatskoj je bilo prije 9 godina, a za naše čakovečke dečke glas možete dati OVDJE! 

Svaki im je glas bitan!

 

Ostavi komentar