Recept za karnevalske slastice: Mekane i hrskave fritule

Volite krafne, ali niste raspoloženi za njihovu izradu? Onda predlažemo da isprobate ovaj recept za fritule koje su najveća konkurencija krafnama u pokladno doba. Recept donosi portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

– 25 dag brašna

– 1 veliko jaje

– 200 g jogurta (tekućeg ili čvrstog)

– 3 žlice šećera

– 2 žlice rakije

– 1 žlica ruma

– 2 male žličice praška za pecivo

– prstohvat soli

– 1 litra ulja (za prženje)

 

PRIPREMA FRITULA

  1. U jednoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo.
  2. U drugoj posudi istucite jaje sa šećerom i soli. Zatim dodajte rakiju i rum pa promiješajte, a nakon toga i jogurt.
  3. U dobivenu smjesu umiješajte brašno s praškom za pecivo.
  4. Stavite ulje u dublju i užu zdjelu za prženje. Ako imate samo široku zdjelu, onda vodite računa o količini ulja jer ćete je vjerojatno morati povećati. Fritule tijekom pečenja moraju plivati u ulju i nikako ne smiju dodirivati dno zdjele. Računajte i na to da pečenje može potrajati pa će se količina ulja smanjiti.
  5. Zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Ulje ne smije biti previše vruće jer se fritule onda neće napuhnuti, prebrzo će potamnjeti izvana i zagorjeti, a iznutra ostati gnjecave.
  6. Malom žličicom zagrabite malo smjese i uz pomoć druge male žličice polagano spustite u ulje. Ostavite prostora fritulama i nemojte previše puniti zdjelu kako bi se mogle lijepo pržiti sa svih strana i okretati se.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE