Rapsodija Pjevačkog zbora Grada Preloga za peti rođendan

Koncertom pod nazivom „Rođendanska rapsodija“, svoj je peti rođendan proslavio Pjevački zbor Grada Preloga.

Grad Prelog na svojoj je internetskoj stranici o ovome objavio vijest koju prenosimo u nastavku.

Ova je udruga osnovana 2013. godine, a zbor danas ima 26 članica. Prve je četiri godine zbor vodila profesorica Ljubica Crnčec, dok zbor danas vodi profesorica Jasmina Malek Križanec.

Po stažu je jedna od najmlađih udruga u Prelogu, no i kroz to kratko vrijeme djelovanja brojnim zapaženim nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu dokazuje svoju kvalitetu.

Kao svoje najveće uspjehe zbor ističe srebrnu plaketu na Međunarodnom natjecanju zborova “Zlatna lipa Tuhlja”, nastup na Međimurskom prošćenju u Zagrebu te svakako nastup na Božićnom koncertu u Beču u prosincu 2016. Organizatori su i sada već tradicionalnog koncerta „Prelog svojim ženama“, kojim Prelog obilježava Međunarodni dan žena, 8. ožujka.

Gosti koncerta bili su sjajna sopranistica Marija Vidović, rodom iz Donje Dubrave, koja svoju uspješnu karijeru već godinama gradi u Beču, zatim Danijel Oto, odlični pijanist, rodom iz Preloga, koji danas radi kao profesor klavira i korepeticije u Glazbenoj školi u Varaždinu te Niko Božek na tubi, učenik 6. razreda Osnovne glazbene škole „Miroslav Magdalenić“, dobitnik brojnih priznanja i nagrada na državnim natjecanjima.

Svojim su dolaskom koncert popratili i gradončelnik Ljubomir Kolarek, njegov zamjenik Zdravko Kvakan te predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki. Svim je pristunima, a naročito publici koja ih prati na svim koncertima, zahvalila predsjednica udruge Pjevački zbor Grada Preloga, Lidija Vidović Zvonar.

Foto: Studio Vipro

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE