Rajko Ostojić obišao sve zdrastvene ustanove u Međimurju

Međimurska županija šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo: 

Danas je prof. dr. sc. Rajko Ostojić, dr. med., specijalist internist., supspec. gastroent. i hepat., predstojnik Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb, te profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, posjetio Međimursku županiju te sa županom Matijom Posavcem obišao sve naše zdravstvene ustanove. Profesor Ostojić je razvoj našega zdravstva intenzivno pratio te je kao ministar zdravlja svojedobno otvorio novi bolnički paviljon, a nešto kasnije, rukovodstvu Županijske bolnice Čakovec bio i velika podrška pri osnivanju regionalnog centra intervencijske kardiologije u našoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi.

Župan Međimurske županije Matija Posavec uvaženog gosta upoznao je s dva aktualna, velika projekta u našem zdravstvu: centar za palijativnu skrb za koji je ishođena građevinska dozvola i koji će biti smješten u preuređenom Feštetićevu majuru u krugu zdravstvenih ustanova, gdje će se graditi i nova zgrada za sve zdravstvene laboratorije: „Bez obzira na izazove kojima smo izloženi, zdravstvo ostaje među priorietima u našoj županiji. Nakon najvećeg investicijskog ciklusa ikada u područje zdravstvene skrbi, koji je okončan energetskom obnovom svih bolničkih zgrada, Međimurska županija nastavlja obnavljati objekte i odjele naših zdravstvenih ustanova, obnavljati medicinsku opremu, vozni park Zavoda za hitnu medicinu, te ulagati u kadar“, rekao je župan Posavec, pohvalivši suradnju međimurskih zdravstvenih ustanova s Kliničkim bolničkim centrom Zagreb.

Profesor Ostojić obišao je sa županom četiri medicinske ustanove Međimurja, četiri snažna stupa našega zdravstva. U razgovoru s ravnateljem Županijske bolnice Čakovec Igorom Šegovićem, dr. med., upoznao se s aktualnim investicijama, poput  dovršenja uređenja Odjela pedijatrije, te vidio rezultate nedavno okončanih rekonstrukcija i obnova drugih odjela te uvođenja nadstandarda. Pohvalio je Županijsku bolnicu Čakovec koja se našla među samo četiri hrvatske bolnice koje su poslovale pozitivno.

Ravnateljica Doma zdravlja Čakovec Vlatka Pleh, dr. med., istaknula je da Međimurje ima najbolji Dom zdravlja koji je snažna i živa zdravstvena ustanova u kojoj se stalno uvode noviteti u cilju više razine zdravstvene skrbi. Međimurska županija zaslužna je što je ustanova smještena u novi, reprezentativan objekt, kao i za uspješno implementirane modele kojima smo privukli liječnike u ustanovu te postigli vrlo zadovoljavajuću pokrivenost mreže primarne zdravstvene zaštite u Međimurju, naglasila je doktorica Pleh.

rajko ostojić u posjeti ŽB Čakovec

Profesor Ostojić lijepe je vijesti čuo u i Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije, čija mreža je sada kvalitetna i to zahvaljujući upornosti Županije i višegodišnjem financiranju hitne službe u Kotoribi, sve dok je država nije uvrstila u novu mrežu, istaknula je ravnateljica ZZHM-a Vladimira Križaj Grabant, dodavši da će po povratku mladih liječnika sa specijalizacija, svaki tim 1 u Međimurju imati i specijalista hitne medicine.

O efikasnosti preventivnog i edukativnog djelovanja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije odavno se zna. I dalje su građanke i građani Međimurja prvi u Hrvatskoj po odazivu na preventivne preglede iz nacionalnih programa namijenjenih prevenciji raka debelog crijeva (oko 40 posto odaziva), te raka dojke (više od 70 posto). Zasluga je to ZZJZ-a Međimurske županije, čiji stručnjaci neumorno educiraju, te svaku javno-zdravstvenu akciju koriste i za dodatno motiviranje građana na odaziv preventivnim pregledima. Ravnateljica ustanove prim. Marina Payerl Pal, dr. med., naglasila je da ustanova odnedavno posjeduje novi, vrijedan uređaj, kakvim raspolažu tek rijetke zdravstvene ustanove, nabavljenog uz podršku Međimurske županije. Podsjetimo, radi se o masenom spektrometru, iznimno važnom  pri dijagnostici i liječenju pacijenta hospitaliziranih zbog  teških, nerijetko i životno ugrožavajućih infektivnih stanja, poput sepse.

rajko ostojić u posjeti ŽB Čakovec rajko ostojić u posjeti ŽB Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE