7.2 C
Čakovec
Utorak, 21 ožujka, 2023

Radosna vijest za asistente u nastavi: mjesečni dodatak 500 kuna i božićnica 

Međimurski župan Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini održali su zajedničku konferenciju za novinare na kojoj su bili i predstavnici pojedinih udruga za osobe s teškoćama na temu dodataka koje će dobiti asistenti u nastavi.

– Svakom djetetu moramo osigurati jednake šanse za školovanje i život. U tom cilju već godinama osiguravamo pomoćnike u nastavi i to ne samo u školama, već i u vrtiću po čemu smo jedinstveni u državi, kazao je župan Posavec.

– Oni rade predano i odgovorno i odlučili smo  se u dogovoru s gradonačelnicom Čakovca Ljerkom Cividini pokriti dodatne troškove za sve naše asistente koji na području Međimurske županije rade s djecom u školama. Od 1. siječnja iduće godine dobit će dodatnu mjesečnu potporu od 500 kuna mjesečno, a 750 kuna božićnice dobili su na svoje račune, kazao župan Posavec. Uz to dobit će i regres za godišnji i dar za djecu.

U Međimurskoj županiji ukupno radi 178 asistenata u nastavi koji su angažirani preko Međimurske županije, Grada Čakovca i udruga.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,035FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE