RADIONICA Zero waste Croatia: Praktičnim savjetima učili kako živjeti bez otpada!

Vrlo edukativna i zanimljiva radionica te predavanje održano je u Domu sindikata u Čakovcu pod nazivom Život bez otpada.
Događanje su organizirali Međimurski ceker uz financijsku podršku Eko borovnice Lisjak, Kiwi go crazy i Vino Lovrec. 
 
Kuća za odmor Međimurski ceker godinu započinje uz postepeni prelazak na održivi turizam poštujući pritom i Zero waste filozofiju. To je ujedno i razlog interesa za suradnjom sa Zero waste Croatia. Briga za okoliš mora postati naša svakodnevica, te nam je velika želja da u toj brizi rastemo zajedno sa svojim gostima, ali i stvaramo bolju budućnost za sve nas, poručili su supružnici Novinić.
Anamarija Prgomet koja stoji iza inicijative Zero waste Croatia održala je edukativno – praktično predavanje o životu bez otpada i pokazati nam kako je uz malo organizacije i kreativnosti takav život moguć.

-Vrećice, jednokratna plastična ambalaža, limenke, plastične čaše i slamke, boce i folije su samo par primjera otpada koji u velikoj mjeri zagađuje okoliš, skupimo ga u roku jednog dana, a razgrađuje se stoljećima. Uz malo volje, kreativnosti i organizacije možemo i drugačije jer život bez otpada nije utopija nego održiva filozofija, poručila je Anamarija. Ona je u sve to krenula kad je postala veganka, te na taj način saznala za Zero waste pokret u svijetu.Sve što nas u prirodi okružuje ima svoj životni ciklus i vijek. Taj ciklus podsjeća na kružno putovanje: ondje gdje je nešto rođeno, tamo i završava. Slijedeći takve cikluse, živimo u suživotu s prirodom. Sa zahvalnošću primamo sve potrebno za sretan život i vraćamo kroz ljubav i brigu za cjelokupnu kreaciju majke prirode/Univerzuma.

Nakon predavanja slijedila je radionica o izradi prirodne kozmetike.

Kako izraditi vlastitu kozmetiku od jednostavnih sastojaka iz prirode pokazat će nam Gracia Petek, aromaterapeut tvrtke Kiwi go crazy.

Radila se pasta za zube, deodorant, maska za lice i balzam za usne. Gracija je time pokazala koliko je jednostavno napraviti vrhunske kozmetičke proizvode u vlastitoj kuhinji i to korištenjem isključivo prirodnih materijala.

Reci ne kupovanju sintetskih proizvoda pakiranih u plastičnu ambalažu koji štete tvom zdravlju, a i okolišu. Pridruži nam se u stvaranju ljepše, zdravije i sretnije Hrvatske- njihova je poruka za kraj.

Ostavi komentar