Radio za sve u selu gostuje po Sloveniji

Dramska sekcija KUD-a Mura Mursko Središće, nakon vrlo uspješne premijere nove komedije Radio za sve u Lendavi te pohvala publike i struke, ostvarila je kontakte sa susjednim slovenskim humorističkim skupinama te su dogovorena  nova gostovanja.

Tako su nakon Lendave nastupili na  7. VESELI VEČER u Selo kod Moravskih Toplica u Sloveniji, u organizaciji Pevskog društva Selo – Humoristična skupina Nemaki. Prepuna dvorana društvenog doma u Selu bila je oduševljena, publika je  od smijeha brisala suzne oči.

U večernjem programu je sa svojim kratkim komedijama nastupilo 8 skupina iz od čega pet iz Slovenije i tri iz Hrvatske.

Oskar Makari, voditelj skupine Nemaki, bio je odličan organizator i domaćin svim humorističnim skupinama i društvima, a druženje glumica i glumaca je “ nastavljeno uz jelo i pilo te razmjene ideja, skečeva i viceva do kasno u noć.

Radio za sve je kratka komedija trajanja 15-tak minuta, redatelj i autor adaptacije teksta je Bojan Bračko,  glume Marina Rajf, Štefanija Žganec, Denis Halas, Melita Nađ, Mirjana Šoštarić i Jelena Moharić, a tehničar je Josip Rob.

Uskoro slijede nastupi u Hlapičini, Murskom Središću, Sračincu, Žiškovcu, Kobilju Sloveniji ali termini nastupa zavise od kombiniranja nastupa sa drugim skupinama jer se Radio za sve ne može zasebno odigrati kao cjelovečernji program.

Ostavi komentar