Punom parom radi se u čakovečkim ulicama – plin, rasvjeta i pješačke staze

radovi Čakovec

S početkom lijepog vremena, zahuktala se građevinska sezona na čakovečkom području.

Grad Čakovec financira uređenje pješačke staze na desnoj strani Ulice dr. Ante Starčevića, dopunjavanje javne rasvjete u Ulici Ivana Sokača, a Međimurje plin zamjenu plinovoda u Ulici Žrtava fašizma i kralja Zvonimira.

Nakon uređenja kolnika i lijevog nogostupa u Starčevićevoj ulici, uređuje se pješaka staza s druge strane. Radovi se odvijaju od željezničke pruge do križanja s Ulicom kralja Zvonimira. Osim što će se postaviti tlakovci, uredit će se i odvodnja oborinskih voda. Ukoliko ne bude nepredviđenih zastoja zbog vremenskih prilika, radovi će završiti za otprilike mjesec dana. Izvoditelj radova je HOGRA d.o.o. Čakovec, a cijena je 187.500,00 kuna

U Ulici Ivana Sokača na čakovečkom Jugu dopunjuje se javna rasvjeta. Postavit će se novih četiri kandelabara, izvoditelj je Kabelmont d.o.o. iz Domašinca, a vrijednost radova je oko 100 tisuća kuna. I ovi radovi bi trebali završiti za mjesec dana.

Međimurje plin d.o.o. pak je započeo s zamjenom plinskih instalacija u kvartu u blizini Čakovečkih mlinova. Prve su na redu ulice Žrtava fašizma i kralja Zvonimira, a nakon toga strojevi se sele u Ulicu Lavoslava Ružičke, Ljudevita Gaja i Ruđera Boškovića.  Radovi će trajati otprilike tri mjeseca, a nakon njih kolnici i nogostupi vratit će se u prvobitno stanje te urediti prekopane zelene površine. Vrijednost radova je otprilike 2 milijuna kuna.

Izvor i foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar