17.2 C
Čakovec
Ponedjeljak, 4 rujna, 2023

PU međimurska organizira humanitarni moto susret za Intenzivu čakovečke bolnice

I ove godine Policijska uprava međimurska nastavlja s provođenjem preventivnih aktivnosti započetih u 2017. godini pod nazivom „The Honest Truth“, a koje se odnose na preveniranja glavnih uzročnika nastanka prometnih nesreća – alkohol, drogu, nepropisnu brzinu, sigurnosni pojas, telefoniranje mobitelom prilikom vožnje, distrakciju, umor i odvlačenje pažnje.

U subotu 12. svibnja održat će se humanitarni moto susret, u sklopu kojeg će se u vremenu od 9 do 12 sati dobrovoljno darivati krv u prostorijama restorana Policijske uprave međimurske.

Nadalje, u vremenu od 11 do 15 sati vozit će se poligon sigurne vožnje (policijski službenici i moto udruge) kod SRC-a Čakovec, dok bi na završetku susreta svi motociklisti vozili panoramsku humanitarnu vožnju Međimurjem za potrebe Odjela intenzivne njege Županijske bolnice Čakovec.

U 11 sati Crveni križ izvesti će pokaznu vježbu skidanja kacige kod unesrećenog vozača motocikla.

Također, kako je 12. svibnja Dan sestrinstva, u ovu humanitarnu akciju, promo- edukativnim štandom i svojim radovima uključiti će se i Hrvatska komora medicinskih sestara Međimurske županije.

Sva prikupljena sredstva Policijska uprava međimurska darovat će Odjelu Intenzivne njege Županijske bolnice Čakovec.

U vremenu od 16 do 17 sati predviđen je odmor u humanitarnoj panoramskoj vožnji Međimurjem, na šetnici grada Murskog Središća, gdje će povodom obilježavanja Dana Grada Mursko Središće kratak pozdrav prisutnima uputiti gradonačelnik grada Dražen Srpak.

Samim humanitarnim moto susretom obilježit će se i službeno siguran početak motociklističke sezone.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE