Prvo okupljanje socijalnih pedagoga Međimurske županije

socijalni pedagozi (6)

U Županiji međimurskoj u organizaciji Hrvatske Udruge socijalnih pedagoga,   Mala vijećnica održan je krajem studenoga prvi zajednički sastanak   socijalnih  pedagoga   koji rade u različitim sustavima  u Županiji međimurskoj (Osnovne i Srednje škole, Centar za odgoj i obrazovanje  Čakovec, Centar za socijalnu skrb Čakovec  Obiteljski centar Čakovec, ODO Čakovec i Općinski sud Čakovec).

Prema evidenciji na različitim poslovima zaposleno je 29 te je njih 22 nazočilo sastanku. Socijalni pedagozi su  upoznati sa  Zakonom o socijalno pedagoškoj djelatnosti koji je stupio na snagu ,  osnivanjem Komore socijalnih pedagoga i donošenjem svih akata i pravilnika. Veliki odaziv sastanku pokazao je da postoji interes za zajedničkim djelovanjem, održavanjem češćih susreta  i izmjenom iskustava koji bi doprinio još većoj povezanosti,prepoznatljivosti i identitetu struke. U različitim sustavima socijalni pedagozi primarno rade sa djecom i mladima koji manifestiraju poremećaj u ponašanju ili su u riziku od istoga te njihovim obiteljima. Svojom stručnošću i radom doprinose smanjenju pojavnosti svih društveno neprihvatljivih oblika ponašanja i doprinose kvalitetnijem razvoju mladih.

Sve prisutne pozdravila je Privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport  dr. sc. Blaženka Novak  gdje je  zaposlen veži broj socijalnih pedagoga u osnovnim i srednji školama, istakla dobru suradnju i prepoznatljivost  njihovog rada. (tekst: Jelena Čugalj)

 

Ostavi komentar